Бившем председнику општине Нова Варош одређен притвор до 30 дана 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Бившем председнику општине Нова Варош одређен притвор до 30 дана
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
22.01.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Бившем председнику општине Нова Варош Д.П, који је пре два дана ухапшен

због сумње у незаконитости у поступцима јавних набавки чиме је оштећен буџет општине за више од шест милиона динара, након саслушања одређен је притвор решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Краљеву, речено је за Инсајдер у Вишем јавном Тужилаштву у овом граду.


Осим бившег челника Нове Вароши, полиција је ухапсила и Р.Г.(1972), извођача радова и одговорно лице привредног друштва “Qуиддита” ДОО Београд, због злоупотребе службеног положаја у помагању.


На терет бившем председнику општине ставља се кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, а за исто дело терети се бивши заменик директора предузећа “Енергија Златар НВ” Нова Варош Н.Ј, који је тренутно недоступан државним органима.


„Они се сумњиче да су током 2014. године, као саизвршиоци, злоупотребом свог службеног положаја, супротно законским прописима доделили уговор у поступку јавне набавке чији је предмет уградња котлова на био масу, опреме и уређаја за систем даљинског грејања за потребе општине Нова Варош привредном друштву у ком је одговорно лице Р.Г, ком привредном друштву је по окончаној ситуацији исплаћен укупан износ од 49,785,622.81 динара, иако радови у укупној вредности од 6.327.400,71 динара нису изведени и систем даљинског грејања на био масу на територији општине Нова Варош ни данас није у пуној функцији”, наводе у Тужилаштву.


У Вишем јавном Тужилаштву у Краљеву за Инсајдер наводе да су обојица ухапшених јуче саслушани након чега им је на предлог овог Тужилаштва одређен притвор до 30 дана решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Краљеву због опасности од утицаја на сведоке и саокривљеног Н.Ј.


У даљем току поступка, како наводе, испитаће се најпре сведоци наведени у предлогу за притвор и по потреби предузети друге истражне радње за којима се укаже потреба.


ГЗС/Инсајдер/ ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pritvor nova varos

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.512.390 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)