Седница Скупштине града - Изгласане Децембарске награде 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Седница Скупштине града - Изгласане Децембарске награде
Trenutno na sajtu: 642       |       Podeli:
09.12.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Одборници Скупштине града Чачка на данашњој осмој седници локалног парламента, расправљаће о девет тачака.

10:36 - Одборник Двери Александар Танасковић, предложио је да скупштина донесе декларацију о заштити "чачанског акцента", после полемике у Скупштини Србије између премијера Србије Александра Вучића и лидера Двери Бошка Обрадовића. "Сматрам да ова скупштина има моралну обавезу да донесе једну такву декларацију о заштити чачанског акцента. Слушали смо премијера 38 минута, како вређа све Чачане. Не желимо да нас било ко и било где вређа, зато што ми причамо на начин како причамо", истакао је Танасковић.

10:35 - Одборник Нове Србије Владица Гавриловић, каже да је могуће да на председничким изборима наредне године, буде више кандидата из Чачка, попут Братислава Југовића, Бошка Обрадовића, Вука Јеремића, Велимира Илића, па и Маје Гојковић.

11:11 - Верификовани мандати новим одборницима Драгану Штављанину (Двери - За спас Чачка - Бошко Обрадовић) и Милошу Марићу (Нова Србија - Велимир Илић). Они су на местима одборника заменили Љиљану Петровић и Велимира Илића.

11:15 - Почела расправа о додели Децембарске награде. За награду града предложени професор Машинско - саобраћајне школе Драгиша Петковић, књижевник Луне Левајац и Институт за воћарство.

12:35 - Одборници Скупштине града Чачка изгласали су данас добитнике Децембарске награде. То су професор Машинско - саобраћајне школе Драгиша Петковић (54 за, седам уздржаних), Институт за воћарство (55 за, седам уздржаних) и књижевник Луне Левајац (53 за, девет уздржаних).

13:04 - Председник Скупштине града Чачак Игор Трифуновић, изрекао је одборнику Двери Александру Танасковићу, меру удаљења са седнице. Танасковић је негодовао због измена назива појединих установа културе у Чачку. Након ове расправе Трифуновић је одредио паузу од 20 минута.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.400.656 посета
Тренутно на сајту: 643 посетилац(a)