Дедови су наш понос и узор 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Дедови су наш понос и узор
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
06.01.2019 | 0 коментар(а)



Качулице на Јелици – На падинама Јелице јутрос су бадњаке секли челници нове политичке групације, Националног центра,

предвођени председником Нове Србије, Велимиром Илићем. Одавде, из Качулица, свето дрво српских православаца однели су у манастир Жичу код Краљева, где је за поподне одређено бденије са молитвом, и спаљивање бадњака.

По ко зна који пут Срби прослављају свој свети дан запитани шта им доноси будућност и где су грешили у прошлости. Ово је празник мира, здравља и љубави, светковина за укућане, али и прилика да се саберемо, удружимо и једном коначно почнемо да градимо боље друштво за све нас – казао је Велимир Илић на Бадње јутро, за трпезом на свом имању у Качулицама.

Мирко Јовић и Велимир Илић на Бадње јутро у Качулицама, Фото: Г. Оташевић

Мирко Јовић, председник Српске народне обнове, поручио је да смо ми ,,потомци дедова који су знали да досегну висине  и да воде велике битке”, напомињући:

- Сад треба да докажемо јесмо ли такви мушкарци какви су наши дедови били. Није важно да ли нас је 50 или 500, али ако смо одлучни постићи ћемо све што желимо. И да увек имамо на памети оно што је проповедао Јустин Поповић: светосавље као филозофију живота.

Вилибалд Ерић заменик председника Народног радничког покрета, оценио је:

- У данашњој Србији и позиција и опозиција, која је под контролом  запада и Вучића, имају исти циљ: праве ситуацију да се распишу нови избори и обезбеди двотрећинска већина како би се прoменили Устав и закони, по НАТО пројекту.

Гостима који су ојутрили у горском снегу добродошлицу је пожелео и војвода Гојко Рабреновић из Љубића, председник Српског четничког покрета, рекавши:

Ми смо, као српски четници, увек били, данас јесмо и навек ћемо остати уз Србију и наш народ. Нека нам бог да здравља и слоге, изборићемо се за своје циљеве.

ГЗС

Српски четнички војвода Гојко Рабреновић сече бадњак у Качулицама, фото: Г. Оташевић

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


бадњак сеча веља

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.466.429 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)