Маја Гојковић осудила покушај уласка демонстраната у парламент 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Маја Гојковић осудила покушај уласка демонстраната у парламент
Trenutno na sajtu: 524       |       Podeli:
08.12.2019 | 0 коментар(а)



Председника Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је синоћ покушај учесника протеста Један од пет милиона да уђу у парламент,
Маја Гојковић, фото: ГЗС

саопштила је Скупштина.

„Најоштрије осуђујем насилни покушај упада у Дом Народне скупштине. Присталице Савеза за Србију, на челу са Бошком Обрадовиц́ем, које су упадале у зграду РТС, Скупштину града Београда, обрачунавале се са новинарима, сада су прибегле новом вандалском чину и јасно показале да је њихова једина намера да изазову нереде у жељи да мимо воље грађана дођу на власт“, рекла је она.

Председница парламента је додала да је Обрадовић „у дивљачком покушају да разбије врата Парламента, злоупотребом заставе Србије“ показао да не поштује државне симболе Србије.

Србија је демократска земља у којој грађани имају право да мирно протестују, али „нико нема право да насилно упада у институције. Парламент је место дијалога представника грађана Србије, а не место изазивања и подстрекавања насиља“, додала је она.

Учесници протеста Један од пет милиона успели су вечерас да дођу до главног улаза Дома Народне скупштине Србије у чему је покушала да их спречи група људи у цивилу због чега је дошло до жестоког гурања.

До окупљања учесника протеста пред вратима Скупштине дошло је након позива организатора да се на њих „покуца“, уз поруку: „Ослободили смо Ректорат, ослободићемо и Скупштину“.

Протест је завршен поруком полицији да ни следећи скуп неће бити пријављен уколико не приведу човека који је пре недељу дана напао активисту Срђана Марковића.

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


maja osuda skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.944.392 посета
Тренутно на сајту: 524 посетилац(a)