До опреме за финалну прераду уз подршку градског фонда за пољопривреду 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
До опреме за финалну прераду уз подршку градског фонда за пољопривреду
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
29.03.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Са циљем побољшања материјалног положаја пољопривредника кроз бескаматно

кредитирање и субвенционисање пољопривредне производње, Град Ужице и Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са РРА Златибор су основали Фонд за подстицај развоја пољопривреде, наводи се на сајту града Ужица. Конкурс за подстицајна средства отворен је до 15. априла.

Како истиче члан Градског већа за привреду и пољопривреду Слободан Кузмановић, у питању је иновативни модел кредитирања пољопривредне производње који покрива набавку опреме, која није обухваћена државним и локалним програмом субвенција.

Члан Градског већа за привреду и пољопривреду Слободан Кузмановић, фото: сајт града Ужица

"Пољопривредник добија бескаматни кредит са роком отплате на три године и са субвенцијом од 30 одсто. У првој години враћа само 10 одсто износа кредита, а наредне две године по 30 одсто, што значи да одмах по добијању кредита добија субвенцију од 30 одсто и наредне три године враћа кредит без камате и без валутне клаузуле. Важно је нагласити да су за ову годину обезбеђена средства у износу од 4,4 милиона динара и да ће се користити за набавку опреме за прераду воћа и поврћа, односно финалну прераду у оквиру пољопривредног газдинства. Ту се убрајају хладњаче, млекаре, сушаре, пастеризатори, вакумирке, етикетирке, пунилице и друго. Може се конкурисати и за опрему за прераду млека, за инвестиције за копање бунара за наводњавање као и за инвестиције у сеоска туристичка газдинства у руралним срединама и домаћу радиност”, казао је Кузмановић.

Право учешћа на овом конкурсу имају носиоци регистрованог пољопривредног газдинства са активним статусом, који имају пребивалиште на територији града. Максималан износ подстицаја је 250 хиљада динара, с тим да вредност инвестиције не може бити мања од 100 хиљада динара.

Предност за добијање ових средстава ће имати жене као носиоци газдинства и млади пољопривредници, а подносилац захтева уз пријавни формулар подноси предрачун са описом инвестиције.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice oprema finalna prerada poljoprivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.356.220 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)