Бојовић: Решићемо дугогодишњи проблем водоснабдевања до краја године 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Бојовић: Решићемо дугогодишњи проблем водоснабдевања до краја године
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
05.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Градски већници одлуком о ребалансу буџета определили су 1.5 милиона динара за куповину пумпи, решавање пројектно-техничке
До краја године биће решен проблем водоснабдевања, фото: ГЗС

документације и извођење радова на санирању последица у Улици 66 у МЗ Атеница и проблем плављења у Београдској улици испод надвожњака.

Помоћник градоначелника Чачка Милан Бојовић рекао је да су издвојили и 1.200.000 динара Јединици цивилне заштите за ангажовање својих припадника, јер су ефекти њиховог рада на уређењу водотока другог реда видљиви и значајни.

,,У сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањем очекујемо значајан финансијски прилив на уређењу водотока другог реда, за шта смо ми овом одлуком о ребалансу планирали финансијка средства у износу од 3.6 милиона динара за израду пројектнотехничке документације у циљу конкурисања код Канцеларије, поред тога још додатних милион динара за израду геодетских подлога које су неопходне за пројекат”, навео је Бојовић.

Бојовић је изјавио да су определили додатних 3.7 милиона динара за противградну заштиту и набавку противградних ракета, што је, како каже, један вид превенције и додаје да се приводе крају радови на изградњи спортске сале за потребе ученика “1. новембар” и “Зрачак”.

,,Одлуком о ребалансу буџета планирали смо 5.5 милиона динара за набавку основне опреме за опремање те сале и стављање у функцију, али наравно, за следећу годину буџетом ћемо планирати недостајућа финансијска средства да то комплетно уредимо”, навео је Бојовић.

Бојовић каже да је првобитна опредељена финансијска средства за зимску службу трансформисана и сада распоређена на Јавна комунална предузећа у износу од 25 милиона динара и да је разлог том јер су набавили одређену механизацију и опремили ЈКП.

,,ЈКП ,,Градско зеленило” ће 14.5 милиона динара реализовати само, обзиром на то да су набавили веома квалитетну и добру механизацију, уколико буде потребе, ангажоваћемо и приватне предузетнике, али мислим да ћемо сопственим капацитетима успети да тај посао адекватно урадимо, уз надам се проширење програма зимског одржавања, неке улице које раније нису биле обухваћене овог пута ће то бити случај”, рекао је Бојовић.

Када је у питању водоснабдевање и канализација, Бојовић каже да је увећан износ буџета за око 6 милиона динара и наглашава да ће дугогодишњи проблем мештана МЗ Доња Трепча до краја године бити решен и да ће добити воду и да се ствара могућност да се МЗ Стамчићи прикључи на систем Рзав.

,,Ребалансом смо предвидели 9 милиона динара и за реконструкцију главног водовода од Мрчајеваца до Бреснице, поред тога у одлуци овог ребаланса стоји да ћемо следеће године најмање 3.5 милиона определити за превезивање резервара”, рекао је Бојовић.

Према његовим речима, нових 20 милиона динара опредељено је за опремање пословних зона и да су у току радови у вредности од 35 милиона динара на опремању и изградњи путне инфраструктуре са пратећом комуналном инфраструктуром у индустријској зони у Коњевићима.

,,Оно што недостаје да се комплетно опреми зона јесте изградња једног дела атмосверске канализације пречника ф800 од прилике од кружног тока до укључења на хиподрому, тако да ће до краја године индуструјска зона у Коњевићима бити потпуно инфраструктурно опремљена, следеће године неће бити финансијских издатака за то”, наводи Бојовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.113.878 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)