Радови на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода на Златибору 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Радови на изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода на Златибору
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
15.05.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - У току су припремни, земљани радови за постављање темеља за изградњу постројења

за пречишћавање отпадних вода на Златибору, а целокупан посао је поверен конзорцијуму кога чине „Јединство“ из Севојна, „Беохидро“ из Београда и „Хидроинжениринг“ из Љубљане, наводи се на сајту општине Чајетина.

Грађевински радови на постројењу предузеће „Јединство“ Ужице требало би да заврши до јесени, након чега ће уследити уградња опреме која је набављена од стране „Хидроинжениринга“. Период тестирања постављене опреме, како наводи директор ЈКП „Водовод Златибор“ Раде Јовановић, трајаће 270 дана.

„У том периоду биће укључени наши инжењери и стручна лица, која ће пратити рад и вршити обуку за рад на постројењу. Након истека пробног рада постројење ће нам бити предато по систему „кључ у руке“, а наши оперативци ће бити спремни за будући рад на постројењу“, истиче Јовановић.

Директор ЈКП „Водовод Златибор“, које ће управљати постројењем, подсетио је на вишеструки значај те инвестиције за Златибор, како за његов туристички развој и сврставање у туристичку дестинацију прве категорије, тако и за заштиту животне средине и уређење дела реке Обудојевице.

„Отпадне воде су глобани проблем. Изградња постројења за пречишћевање отпадних вода на Златибору од изузетног је значаја не само за Чајетину, већ и за остале локалне самоуправе у сливу реке Дрине“, изјавио је Јовановић, поручујући да ће реализацијом тог пројекта Чајетина постати једна од првих еколошких општина у Србији.

Наводећи пример Словеније, која већ има изграђена постројења за пречишћавање отпадних вода , Јовановић каже да се риба веома брзо вратила у речне токове на којима су изграђена постројења, те се нада да ће риболов, као један од видова рекреације, поново заживети на деловима Црног Рзава и Обудојевице. Овај еколошки подухват вредан је четири и по милиона евра, за чију реализацију је словеначка влада издвојила 1,5 милиона евра, а остатак средстава обезбеђен је из буџета општине.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.763.694 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)