Ковачевић: Милановац индустријски град са капацитетима за нове инвеститоре 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ковачевић: Милановац индустријски град са капацитетима за нове инвеститоре
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
15.08.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачавић, састао се данас са представницима инвеститора из Немачке

којима је поручио да се налазе у индустријском граду са капацитетима за нове инвеститоре.

"Милановац као индустријски град има капацитете за долазак нових инвеститора. Нама је циљ да упослимо младе људе и свака нова инвестиција је добродошла. Посебно је значајно што је предмет ове инвестиције електрана на биомасу са пелетаном, јер је један од стратешких циљева општинског руководства увођење новог система грејања са обновљивим изворима енергије, а биомаса је енергент будућности. Ми смо доступни за све што је потребно како би у Горњем Милановцу био реализован овај пројекат", истакао је Ковачевић.

Ковачевић је кроз презентацију упознао инвеститоре са Горњим Милановцем и његовом привредом, као и са потенцијалним локацијама за улагање и условима које општина може да пружи инвеститорима.

Фото: Општина Горњи Милановац

"Данас смо овде да представимо инвестицију изградње електране на биомасу са пелетаном. Електрана би била величине 10 МW, док би пелетана производила 120.000 тона пелета годишње, од чега би се једна трећина користила за поменуту електрану а остатак за продају на тржишту. Планирана вредност инвестиције износи између 50 и 60 милиона евра у зависности од пратећих садржаја који би били изграђени, попут сушионице за пелет и слично. План је да се упосли до 70 радника, који би радили у три смене. Оно што је значајно напоменути да би инвестиција била по свим стандардима Европске уније по питању заштите животне средине. Према подацима Јавног предузећа Србијашуме, Србија располаже са довољном количином шумске грађе која би се користила у производњи. Наравно, и пошумљавање би се обављало по свим прописаним нормама. Период изградње електране са пелетаном био би две године", рекао је представник фирме Србија консалтинг Саша Вељковић.

Представници инвеститора из Немачке су у пратњи помоћника председника општине Александра Видојевића, обишли локације на којима би могла да се гради електрана.

Привредници из Немачке су обећали да ће и другим компанијама из сродних области деловања представити потенцијале Горњег Милановца.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.374.504 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)