Млади официр из Чачка кичицу користи као главно оружје којим преноси емоцију 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Млади официр из Чачка кичицу користи као главно оружје којим преноси емоцију
Trenutno na sajtu: 363       |       Podeli:
26.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Млади официр Стефан Орловић из Чачка, пушку је заменио кичицом и својим радовима приказује свет око нас и како га он види.



Идеја за настанак слика не мањка, то су једноставни предмети који се кориосте у свакодневном животу, као и прелепи пејзажи које памти са својих путовања.

Стефан већ читаву деценију ради као официр војске Србије, а баш у јеку епидемије вируса корона поред примарног занимања његов сликарски талент дошао је до изражаја и почео је да ствара на сликарском платну и тако повратио дар који је открио још у детињству.

Дисциплина коју носи из војске помаже му да настави да се усавршава, фото: ГЗС

„Жеља ми била да ту креативност коју носим у себи поделим са другима, никакава извор зараде, ни интереса, искључиво жеља да преносим своје личне импресије. Претрагом слика на интеренту, пронашао сам начин сликања и схватио да ја то могу и наставио сам да се усавршавам”, прича за РИНУ млади официр.

Овај самоуки уметник слика уљаном техником акрилним бојама и тврди да му је војска пружила прецизност. Његова највећа инспирација приликом сликања је приказ емоција на платну, стил који највише воли је апстракција, јер то осликава рад у одређеном тренутку, а при том боје које користи нису штетне по околину и разблажују се водом.

Стефан слика уљаном техником акрилним бојама, фото: ГЗС

„Трудим се да изађем из маргина у сликарству, посебно кроз моје познавање инжињерске графике, нацртне геометрије, лакше схватам неке технике, композиције, линеарности, али открићем нових могућности и начина сликања, то предзнање ми значајно доприноси током стварања”, запажа Стефан и додаје да дисциплина коју свакодневно примењује и на коју је научен значајно утиче на то да има константну жељу и вољу за усавршавањем.

Стефан својим рукама ствара све што му је потребно за његову сликарску авантуру, од рамова па све до подлоге, сам затеже и ради препаратуру платна, а вишак материјала од израде рамова искористи за минијатурне дрвене подлоге на којима слика. Његова дела красе домове бројних Чачана и зидове појединих установа.

Стефан сам израђује рамове и сликарска платна, фото: ГЗС

„Своје слике радо поклањам својим пријатељима поводом свечаности на којима присуствујем, а морам да истакнем да сам једну слику поклонио и вртићу у који иде мој син, кад је било обележевање Дечије недеље, те сам на свој скроман начин дао допринос том догађају”, навео је он.

Стефанова највећа подршка супруга Марина, фото: ГЗС

Стефану, поред инспирације пуну подршку пружа и супруга Марина која значајно учествује у његовом раду када је у питању избор шта ће сликати у одређеном тренутку и када је он сам у дилеми.

Слике рађене уљаном техником акрилним бојама, фото: ГЗС

Иначе, за Стефана официра војске четкица је главно оружје којим преноси емоцију и наставља да се усавршава.

РИНА (ГЗС)

 Прилог емитован у вестима Б92:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


STEFAN ORLOVIC SLIKANJE OFICIR CETKICA EMOCIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.863.941 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)