Трећа срећа за "Будимку" - Цена поново оборена, цела фабрика за 1,9 милиона евра 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Трећа срећа за "Будимку" - Цена поново оборена, цела фабрика за 1,9 милиона евра
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
09.10.2019 | 0 коментар(а)



Пожега - Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је за 20. новембар трећи покушај продаје пожешке

"Будимке" путем јавног надметања.

Као и претходна два пута, када је продаја пропала јер није било заинтересованих купаца, имовина "Будимке" биће понуђена у две целине – седиште фабрике са пратећим објектима и парцелама у Пожеги и фарма за тов јунади у селу Здравчићи.На првом јавном надметању у јуну за почетне цене биле су одређене суме од нешто мање од 532 милиона динара (за комплекс у Пожеги) и скоро 30 милиона динара (за товилиште). У септембру почетне цене биле су 372.309.856, односно 20.469.479 динара.

"Имајући у виду да за обе целине није било заинтересованих купаца на прва два јавна надметања, стечајни управник је умањио почетну цену обе целине на 20 одсто процењене вредности, односно на ниво депозита", саопштила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.

Такође, за трећи покушај продаје почетна цена целине у Пожеги износи 212.748.489, а у Здравчићима 11.696.845 динара."У релативно кратком року купац може наставити гајење и прераду воћа и поврћа и обновити производњу сокова и извршити пласман на локалном и ширем гравитационом подручју, и користити се препознатљивом позицијом коју је "Будимка" имала на тржишту", наведено је у позиву за јавно надметање.

Да ли ће се на трећем покушају продаје предузећа у коме је производња стала пре четири године, и над којим је проглашено банкротство којим је ослобођено свих дугова, појавити купац, биће познато 13. новембра. Тај датум је одређен као последњи рок за пријаву учесника јавног надметања.

ГЗС/ Блиц, В.Л




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Budimka cena prodaja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.193.084 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)