Укинута ванредна ситуација и у Горњем Милановцу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Укинута ванредна ситуација и у Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 1397       |       Podeli:
17.08.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На делу територије општине Горњи Милановац, данас је укинута ванредна ситуација, која је била проглашена у понедељак

после јаког невремена које је ту општину погодило за викенд.

Ванредна ситуација је укинута у местима Доњи и Горњи Бранетићи, Горњи Бањани, Озрем, Лозањ, Теочин, Полом, Брезна, Трудељ и Бело Поље.

До сада је штета евидентирана на 323 пољопривредна газдинства и износи више од 300 милиона динара.

"Ово је незапамћен град на овим подручјима од када се евидентира ова непогода и изазвао је несагледиве последице. Ми ћемо се са овим извештајем обратити за помоћ Влади Србије и министарствима за државну управу и локалну самоуправу и за пољопривреду. Заједнички ћемо помоћи у превазилажењу штете, не можемо отклонити или надокнадити сву штету, јер су у питању огромна средства која немамо у буџету. Учинили смо максималне напоре да умањимо штету", рекао је председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

Он је подсетио да се у суботу дејствовало из 14 противградних станица и да је сз испаљене 53 ракете.

"Град је био величине грашка, а да нису деловале противградне станице био би још већи. Ми смо на почетку године купили 51 ракету средствима из буџета, реновирали противградне станице и плаћамо део накнада стрелцима и морамо у сарадњи са другим општинама да покренемо озбиљну расправу око тога шта је потребно да се овакве несреће не догађају. Вероватно је потребно потписати и међудржавни споразум Србије и Босне и Херцеговине, јер невреме на ове просторе углавном долази из правца Босне и Херцеховине и реке Дрине. Ни противградна заштита није 100 одсто ефикасна. Она је ефикасна неких 70 одсто, али ту су и субвенције за противградне мреже за засаде воћа и поврћа и за осигурање", нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да ће општина наредне године године определити већи износ средстава за осигурање.

"Из буџета општине ћемо издвојити и солидарну помоћ оштећенима у овом невремену и предложићемо да се и у 2018. години не наплаћује порез на пољопривредно земљиште", закључио је Ковачевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.991.731 посета
Тренутно на сајту: 1397 посетилац(a)