Град Ужице добитник захвалнице за уложене напоре током пандемије вируса корона 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Град Ужице добитник захвалнице за уложене напоре током пандемије вируса корона
Trenutno na sajtu: 321       |       Podeli:
27.10.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице је добитник захвалнице Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ за уложене напоре

током пандемије корона вируса и залагање за унапређење система социјалне заштите, наводи се на сајту града Ужица.

Захвалницу је у име ГИЗ-а уручио Александар Прица председник Управног одбора Асоцијације ДУГА, и координатор два програма ГИЗ-а.

На овом признању захвалио се Слободан Грбић члан Градског већа уз напомену да је град у претходном периоду имао изузетно добру сарадњу са немачким ГИЗ-ом.

“Не можемо да заборавимо на подршку ГИЗ-а у правом тренутку , а у виду огромне количине рукавица, заштитне опреме, визира, дигиталних топломера, алкохола за људе који раде у Дому за стара лица на Забучју, Центру за социјални рад, Градском центру за пружање услуге социјалне заштите. У том периоду је било тешко доћи до одређених средстава, на чему се овом приликом заиста захваљујем” - рекао је Грбић.

ГИЗ је подршку пружио и у реализацији нове услуге социјалне заштите за осетљиве групе, која је анексом уговора продужена до 2023. године.
Александар Прица председник Управног одбора Асоцијације ДУГА и координатор два програма ГИЗ-а истакао је да је Град Ужице захвалницу добио заслужено.

“ГИЗ је препознао да је Ужице покретач многох иницијатива, то је јако битно, имамо градове и општине које нису толико спремни да сарађују, иако им се нуди помоћ. Ова захвалница се додељује пожртвованости у борби против пандемије ковид 19 али и у посвећености, унапређењу система социјалне заштите посебно услуга за осетљиве популације на територији Ужица” - казао је Прица.

Уз захвалност граду, институцијама и организацијама цивилног друштва које сваки дан раде сјајне ствари, а Прица додаје да је у току реализација два нова програма.

“Када је реч о Програму ковид 19 врло брзо ће се добити планови комуникације у кризним ситуацијама што свака локална самоуправа треба да има, како би на време знали шта да предузмемо, који су то канали комуникације, које су то поруке, да не би грешили на самом почетку неке кризе. Урадили смо анализу рада организација цивилног друштва, тренутно је на усвајању, урадили смо 20 успешних прича, две су са територије Ужица. ГИЗ је препознао недостатак психо-социјалне подршке, када су професионалци у питању али и када су грађани у питању, а нарочито наши волонтери који су од почетка ковид пандемије свакодневно били изложени. Што се тиче другог програма у области социјалне заштите, спроводимо га такође у овкиру 15 јединица локалне самоуправе, оно што смо већ урадили то су тренинзи за аутрич раднике” - закључио је Прица.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice korona zahvalnica giz

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.601 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)