Хумани ученици из Ариља помогли вршњацима 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Хумани ученици из Ариља помогли вршњацима
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
02.02.2018 | 0 коментар(а)



Ариље – Хумани ученици средње школе “Свети Ахилије” организовали су хуману акцију “И твоје лице звучи познато”

која је била намењена прикупљању помоћи за вршњаке и суграђане у тешкој матерјланој ситуацији. Више од 900 грађана одзавало се племенитом позиву ђака и прусуствовало представи, па је на овај начин прикупљено више од 200 хиљада динара који ће бити распоређени онима којима је то потребно.

Поједини локални предузетници дали су свој допринос и донирањем нове гардеробе.

Највећи део организационих активности реализовали су ученици. Неопходну помоћ пружили су им психолог школе и поједини наставници са којима су сарађивали, локална самоуправа, Народно позориште из Ужица и други како би што боље представили жељене извођаче. Организовањем редарске службе и полиције, све је протекло у најбољем реду. Ученици су захвални свим својим вршњацима и грађанима који су дошли и подржали њихову акцију и на тај начин допринели њеном успеху.

Оваква акција вредна је пажње за ширу јавност из више разлога. Група младих кроз своју акцију промовише хуманистичке и конструктивне вредности а вршњачки примери имају јак утицај на понашање младих. Искуства и вештине које стичу на овај начин остају у репертоару њихових компетенција чиме постају опремљенији за будући живот. Кроз све то неспоран је и васпитни утицај школе нарочито када се узме у обзир чињеница да су овакве и сличне акције већ традиционалне у Средњој школи у Ариљу.

Акција је одржана под мотом: „Чудно је како је мало потребно да будемо срећни, и још чудније како нам баш то мало недостаје“

 

Извор: ПЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.118.966 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)