Парезановић: Где су то политичке промене донели клинци? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Парезановић: Где су то политичке промене донели клинци?
Trenutno na sajtu: 470       |       Podeli:
19.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Поводом јучерашњих протеста који су јуче одржани у Чачку огласио се саопштењем
Народни посланик Марко Парезановић, фото: ГЗС

за медије повереник Српске напредне странке и народни посланик Марко Парезановић.

Он истиче да опозиција не сме да организује ниједан протест и стане иза било које иницијативе, као и да се заклањају иза деце и студената које гурају у први план. Парезановић је мишљења да би свака акција иза које би опозиција стала била унапред била осуђена на пропаст. Парезановић у свом саопштењу поставља питање: “да ли су у било којој земљи на свету политичке промене донели клинци од двадесетак година?”

Саопштење Марка Парезановића даље преносимо у целости:

“Политичке промене доносе политичке организације са ауторитативним лидерима и снажним политичким и друштвеним порукама, на начин на који је то урадила СНС 2012. године. Данас то у Србији не постоји. Наравно да није случајно да је "нестраначки" организатор протеста у Чачку активиста Двери, као што није случајно то што је у Београду такође "нестраначки" организатор девојка која је била на листи Драгана Ђиласа на београдским изборима. И наравно да су они потурени од стране својих партијских шефова. Па зар поред толико странака које се боре за власт, треба студенти да вам организује протесте? Да ли вас је срамота да вам деца организују политичке скупове док ви вребате иза ћошка не би ли се негде сликали, окачили на фејс и покупили неки поенчић? Чему ви служите, ако ће студенти, глумци и певачи да саљу политичке поруке и испостављају политичке захтеве?

Па ево рећићу вам, не служите ничему, сем да сачувате своје положаје и намирите своје потребе у вашим политичким партијама. И да никада и апсолутно никада не сносите одговорност за изборне резултате и да вам вечно за све неко други буде крив. Ето, за то служите, као некакав декор, да се каже да сте ту. И жао ми је што је то тако.

Што се тиче самог протеста, немам ништа против, шта више у дугогодишњој опозиционој каријери много пута сам протестовао. Али моја странка се никад није скривала иза било кога. Увек смо били иницијатори промена и знали смо за шта се боримо. 2011. било нас је преко 5000 на Тргу Устанка у Чачку и протестовали смо јер Чачак није имао аутопут, индустријску зону, није имао нове фабрике, а 13 000 људи било је без посла. Зашто све то Чачак тада није имао, ти студенти могли су да питају оне који су јуче шетали са њима. Ако се уопште и сећају тог времена јер су тада имали можда 12 година.

Све друго везано за протест је већ виђено, много пута. Иста лица, исти вокабулар, иста безидејност и недостатак креативности. Хиљаду пута поновљене флоскуле, увреде и омаловажавања других. Ничим изазван вишак самопоуздања и комплекс више вредности. Шетајте и протестујте, то је ваше демократско право, само никад не заборавите, да у овој земљи и овом граду постоје и неки други људи, који нису ништа мање вредни од вас, иако вам је то тешко да схватите и који мисле другачије од вас и којих је тренутно много више”, наводи се у саопштењу народног посланика и повереника СНС у Чачку.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak parezanovic saopstenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.197.678 посета
Тренутно на сајту: 470 посетилац(a)