Mихајловић: Лидери "бућкуриш коалиције" раде против државе, покушавају да изазову неред! 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Mихајловић: Лидери "бућкуриш коалиције" раде против државе, покушавају да изазову неред!
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
15.08.2018 | 0 коментар(а)



Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже у интервјуу за Курир да се показало да је председник Александар Вучић

сваки пут био у праву када се хватао укоштац са тешким изазовима. Због тога опозицији, али и њиховим савезницима из НВО и СПЦ, поручује да, призивајући хаос, раде против сопствене државе.

Зашто мислите да Вучић трпи нападе због отпора увођењу реда у држави?

 - Председник од првог дана трпи нападе због увођења реда у земљи. Нападали су га због мера штедње кад је доносио Закон о раду, када је смањио плате и пензије... Данас га сви нападају јер жели да реши питање Косова, а показало се да је сваки пут био у праву. Ред многима не одговара, опозицији нарочито, а њено понашање је у најмању руку неморално јер су имали прилику да реше питање Косова, али су уместо овог најважнијег државног питања они решавали питање своје имовине. Лидери "бућкуриш коалиције" Јеремић, Ђилас, Обрадовић и ДС, којима помажу делови НВО и појединци из Цркве, сада би да изазову неред верујући да би у том хаосу лично профитирали, не схватајући да тако раде против сопствене државе. Зато смо сви ми којима је Србија најважнија данас уз Вучића.

Како вама изгледа идеја о разграничењу са Косовом?

 - Као једно од могућих решења. Најбоље би било да Срби и Албанци сами дођу до договора, али питају се и велике силе. Свет се мења и данас најмоћније земље имају више слуха за предлоге Србије него раније. То само показује колико је Вучићева идеја о нужности компромиса Срба и Албанаца исправна. Верујем у политику коју води Вучић.

Јесте ли већи оптимиста од Вучића по питању решавања косовског питања?

- Вучић је рекао да није оптимиста, јер је за "танго потребно двоје", односно да Србија жели фер договор који би уважио интересе Србије, али и Албанаца на Косову. Наша генерација политичара има прилику да реши ово питање које су разни десетинама година гурали под тепих. Да ли ћемо искористити шансу, видећемо.

Мислите ли да ће бити реконструкције Владе и јесте ли њен заговорник?

 - Реконструкција није тема, а мој став је познат: поштујем само резултат.

 

 Кад смо код резултата, шта планирате у свом министарству?

 - До краја месеца у путнички саобраћај пуштамо пругу од Лознице до Шапца, којом се грађани нису возили 13 година, као и део од Лознице до границе са БиХ. За путнике пуштамо и пругу од Новог Сада до Зрењанина, почиње и реконструкција ауто-пута од Кузмина до границе с Хрватском.

Курир / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.193.042 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)