Тодоровић: Чачани, хајде да и из ове борбе први изађемо као победници! 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић: Чачани, хајде да и из ове борбе први изађемо као победници!
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
03.04.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Град Чачак један је од првих градова у Србији у којем су потврђени случајеви инфекције
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: ГЗС

корона вирусом, али је по оцени многих, међу најуспешнијим локалним самоуправама које су успеле да епидемију за сада ставе под контролу. Према речима градоначелника Милуна Тодоровића, реаговало се веома брзо а пресудно је било то што је поштована пре свега лекарска струка.

“У сваком послу, а посебно када је у питању здравље, струка мора да има главну реч. Град Чачак је одмах након првих регистрованих случајева инфекције, по узору на Владу РС, главну реч дао струци. Формирали смо одмах тим врхунских стручњака епидемиолога, инфектолога и бројних лекара разних специјалности, али и из осталих сегмената друштва. Поштовали смо све препоруке Владе РС, усаглашавали наше одлуке са њима, а са неким мерама смо ишли и раније као што је затварање пијаца по препоруци и сугестији санитарног инспектора, и ми ту нисмо имали дилему”, казао је за Глас западне Србије Тодоровић.

Он је нагласио да се на челу Радног тима за праћење ширења корона вируса налази се др Михаило Луковић, лекар инфектолог и епидемиолог који је у својој дугој лекарској каријери и богатом животном и стручном искуству, испратио многе епидемије и његово знање је било од изузетне важности.

“Ова борба састоји се од три сегмента, дакле пре свега слушати струку, затим доношење мера, али и њихово доследно спровођење и најважнија је дисциплина свих нас. Без ова три чиниоца победа над овом пошасти једноставно није могућа”, закључио је Тодоровић.

Он је поново апеловао на све Чачане да буду доследни и поштују све одлуке Владе РС и радног тима, како би ову борбу против вируса корона победили у што краћем временском року.

“Драги Чачани много пута кроз историју водио нас је наш победнички дух, хајде и да у овој борби будемо први град који је успео да се избори са овом пошасти!”

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak korona virus gradonacelnik milun todorovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.428.799 посета
Тренутно на сајту: 487 посетилац(a)