Прибој добија Регионални стартап центар вредан 50 милиона динара 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прибој добија Регионални стартап центар вредан 50 милиона динара
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
16.12.2019 | 0 коментар(а)



Прибој – За изградњу Регионланог стартап центра у Прибоју, Министарство за иновације и технолошки развој определило је 42 милиона динара,
Потписан уговор о изградњи стартап центра у Прибоју, фото: РИНА

док ће осам милиона бити издвојено из буџета општине.

“То ће бити први стартап центар у Златиборском округу и четврти у Србији, што је још један показатељ да Прибој постаје стратешко место. Само у току ове године уложено је преко 500 милиона динара у ревитализацију школа, а стартап центар имаће непроцењив значај за образовање, иновације и даљи одрживи развој наше општине”, изјавио је Лазар Рвовић, председник општине.

Отварањем стартап центра у Прибоју, планирана је сарадња са привредним субјектима из Златоборског округа како би им се омогућило унапређење производње. Такође, сарадња ће се одвијати и са непривредним субјектима као што су школе, локалне самоуправе, здравство као и безбедносне структуре, а максимално учешће у коришћењу стартап центра узеће и Индустријски паркови Прибој.

Планирано је да радови на изградњи буду завршени за деведесет дана, а извођач је компанија АрТек.

“Биће урађене гађевинске адаптације простора, хидротехнички радови, машинске инсталације. Постигнут је и начелни договор да у сваком сегменту у ком то пројекат дозвољава, ангажујемо и локалне извођаче и радну снагу што би био још један бенефит за општину Прибој”, рекао је директор АрТека, Александар Вучур.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.515.049 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)