За Нововарошане ове сезоне грејање скупље за десет одсто 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
За Нововарошане ове сезоне грејање скупље за десет одсто
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
18.11.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Домаћинства прикључена на систем даљинског грејања у Новој Вароши од сада ће плаћати

десет одсто више месечне трошкове грејања, док су за правна лица ти трошкови повећани за 25 одсто.

Директор предузећа „ Енергија Златар” д.о.о. Зоран Ђокић нагласио је неопходност промене цене грејања, како би предузеће задужено за даљинско грејање пословало без губитака.

Зоран Ђокић, директор предузећа „Енергија Златар” д.о.о., фото: ГЗС

„Четири топлане на мазут и две на пелет греју око 21 хиљаду квадрата у поседу правних лица и око 28 хиљада квадрата домаћинстава физичких лица. Претходна цена била је 96,8 динара по квадрату за физичка и 145,2 динара за правна лица. Сада је цена за физичка лица 106,48 и 181,50 динара за правна. Искрено се надам да ћемо успети да послујемо на нули. Око 83 милиона динара дајемо за енергенте, а приход је близу 78 милиона, значи шест милиона само у губитку за то, не рачунајући одржавање и плате радницима. Неодрживо је било пословати по старим ценама” - рекао је за ГЗС Ђокић.

На систем даљинског грејања у Новој Вароши прикључено је скоро 25 одсто грађана. Што се тиче поскупљења за правна лица, то се у 97 посто случајева односи на јавна предузећа и установе, док се свега три процента односи на привреднике.

Председник општине Радосав Васиљевић каже да је локална каса довољно стабилна да поднесе овај удар на буџет.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, фото: ГЗС

„Ми смо имали децидно израчунате потребе предузећа Златар због поскупљена енергената. Када смо све параметре ставили на сто видели смо да морамо да повећамо цену. Око 25 процената грађана је прикључено на систем даљинског грејања, али и остали грађани, који плаћају енергенте из свог џепа,осећају поскупљење горива за грејање, и за њих је грејање поскупело. А, највећи терет сносиће локална самоуправа, јер ћемо грејање плаћати 25 посто више за наше јавне институције” - казао је Васиљевић, додајући да је ово прво поскупљење грејања од 2015. године, док су енергенти од тада вишеструко поскупели.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


grejanje nova varos preduzeca gradjani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.427.655 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)