Фондација Ана и Владе Дивац и Еко аграр покренули Фонд за подршку пољопривредницима и произвођачима хране 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Фондација Ана и Владе Дивац и Еко аграр покренули Фонд за подршку пољопривредницима и произвођачима хране
Trenutno na sajtu: 649       |       Podeli:
10.06.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина – Фондација Ана и Владе Дивац, општина Чајетина и Привредно друштво „Златиборски еко аграр“ покренули су

заједнички пилот пројекат „Фонд за подстицај развоја пољопривредне и прехрамбене производње у општини Чајетина“. Партнерски пројекат званично је почео склапањем уговора о сарадњи који су потписали директорка Фондације Ана и Владе Дивац, Ана Кошел и Владимир Бојовић, директор ПД „Златиборски еко аграр“. Оснивање иновативног фонда подржао је УСАИД-ов Пројекат за конкурентну привреду.

Кроз партнерство општине Чајетина и Фондације Ана и Владе Дивац, обезбеђена су подстицајна средства која ће бити усмерена путем Конкурса, намењена развоју пољопривредне и прехрамбене производње у општини Чајетина, у укупном износу од 3.300.000 динара.

„Фондација Ана и Владе Дивац већ 10 година помаже пољопривреднике у сеоским подручјима како би им омогућила покретање или унапређење производње, као и останак породица на њиховим имањима. До сада смо, уз помоћ донатора и партнера, помогли више од 1.000 пољопривредних газдинстава широм Србије. Драго нам је што смо са партнерима развили и овај нови модел улагања у развој пољопривредне производње, за који сам уверена да ће бити успешан и да ће постати пример за друге општине широм земље. Захваљујем се овом приликом општини Чајетина, Еко Аграру, УСАИД-у, као и представницима медија”, рекла је овом приликом Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

Средства фонда биће подељена путем Конкурса и намењена су подршци пољопривредницима и удружењима који се баве производњом и прерадом хране на територији општине Чајетина, чиме се обезбеђује приступ додатним средствима за унапређење производње јагодичастог воћа и прераду хране. Износ подстицајних средстава је 200.000 динара за пољопривреднике, а 1.000.000 динара за удружења.

„Привредно друштво „Златиборски еко аграр“ уз подршку општине Чајетине последњих девет година се успешно бави развојем пољопривреде на територији ове општине. Највећи део подршке пољопривредницима је у оквиру програма мера и субвенција за регистрована пољопривредна газдинства, а мањи део обезбеђујемо из разних донаторских фондова. Радо смо се одазвали позиву на сарадњу са Фондацијом Ана и Владе Дивац  и драго нам је што смо са партнерима развили  и овај нови модел улагања у развој пољопривреде за који сам уверен да ће бити успешан и да ће постати пример добре праксе у региону. Овом приликом се захваљујем Фондацији Ана и Владе Дивац, УСАИД-у и општини Чајетина и надам се дугој и успешној сарадњи”, изјавио је Владимир Бојовић директор ПД “Златиборски еко аграр“ доо.

Овим иновативним фондом се обезбеђују подстицајна средства за мале произвођаче хране како би могли да изврше потребне инвестиције и унапреде своју производњу, а да немају оптерећење кредитне камате. Пољопривредницима, корисницима средстава,фонда општина Чајетина ће доделити и субвенције од 30%, а удружењима од 20% од износа средстава добијених из фонда.

Конкурс за заинтересоване пољопривреднике и удружења произвођача и прерађивача хране биће отворен 15. јуна 2020. године на сајтовима Еко аграр и Фондације Ана и Владе Дивац.

 

 

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor eko agrar prerada proizvodjaci hrane eko agrar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.399.802 посета
Тренутно на сајту: 649 посетилац(a)