Још једна седница локалног парламента у Тополи није одржана јер није било кворума за рад 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Још једна седница локалног парламента у Тополи није одржана јер није било кворума за рад
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
26.04.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Прва ванредна седница локалног парламента у Тополи која је била заказана за данас, није одржана јер није обезбеђен кворум.

Захтев за ванредну седницу поднело је 14 одборника из владајуће већине, међутим још један покушај да се седница одржи је пропао. Наиме, у сали биоскопа од укупно 41 одборника колико броји локални парламент у Тополи, било је присутно 18 одборника владајуће већине, одборници опозиције нису били присутни.

„На седници је присутно 18 одборника, што значи да не постоји кворум за одржавање, на основу члана 136 пословника о раду СО Топола одлаже се прва ванредна седница за одређени дан и сат, одборници ће бити обавештени“,рекао је председавајући председник СО Топола Миодраг Миловановић.

Одборници Нових људи њих шесторо присуствовали су данашњој седници. Шеф одборничке групе Мирко Јевтић изјавио је за ТопПрес да је према њиховим сазнањима председник општине Топола Игор Петровић повукао оставку.

„Откривају се све лажи председника општине Игора Петровића који је колико смо чули повукао оставку и тиме доказао да му је ипак фотеља најбитнија од свега а не интерес грађана. Скупштина није одржана јер није дошао Никола Савић одборник СПО- а, коалиционог партнера СНС -а, Данка Стевановић, одборница СНС -а и Данијела  Ђокић Пантић бивша заменица председника која је требала да преузме одборнички мандат. Још једном су показали да су основне спекулације које ми износимо, а то је, да су спремни на  сваку врсту договора само да остану на функцијама. Осам месеци смо покушавали да урадимо нешто за Тополу, сменили смо ону власт, иако имамо шест одборника дали смо све од себе, али Петровић је надмашио Јовановића у манипулацијама ово је већ друга оставка коју даје и повлачи, то је толико неодговорно и недорасло позицији на којој се налази и то је јасно свим грађанима општине Топола“, рекао је шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“, Мирко Јевтић.

Фото: ТопПрес

Са друге стране председник општине Топола Игор Петровић потврдио је за ТопПрес да су гласине тачне и да је он повукао оставку.

„Кофераши“ и „фотељаши“ су доказали да немају већину. Више немају легитимитет да врше локалну власт у Тополи. После неуспеле седнице коју су заказали, повукао сам оставку јер „кофераши“ и „фотељаши“ више неће бити у прилици да одлучују у име грађана Тополе“, казао је Игор Петровић, први човек општине Топола.

Одборници опозиције нису били присутни на данашњој седници, међутим,  председник Боље Србије Драган Јовановић најавио је да ће његови одборници доћи на сутрашњу редовну седницу.

„Искрено се надам да ће већ сутра председник Скупштине и његов заменик бити смењени и да ће бити усвојене све ове тачке које су битне за функционисање општине и грађана у Тополи. Ово је још једна лакрдија коју су они сами себи скували, председник СО требао би сам да поднесе данас оставку, јер ми још увек нисмо добили записник са претходне седнице а већ је данас била нова. Позивам све одборнике да сутра дођу и да се донесу промене које су потребне Тополи, сваке године у ово време Топола је била велико градилиште, очекујем да ће тако бити ускоро опет“, рекао је Драган Јовановић, председник „Боље Србије“.

Јасна Вуковић, Драган Јовановић, Драган Аксентијевић и Јасмина Аврамовић у просторијама Боље Србије, фото: ТопПрес

Подсећамо, за сутра је заказана редовна седница локалног парламента, са почетком од девет часова.

ГЗС/ ТопПрес

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Topola skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.455.143 посета
Тренутно на сајту: 391 посетилац(a)