На српским аутопутевима дозвољена брзина 130 километара на час 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
На српским аутопутевима дозвољена брзина 130 километара на час
Trenutno na sajtu: 1022       |       Podeli:
11.05.2018 | 0 коментар(а)



Предлогом закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима омогућена је брзина до 130 км/ч на аутопуту,

а овај закон се доноси да би се ускладила решења која се односе на ограничење брзине на аутопуту са већином земаља Европске уније, саопштено је након седнице Владе Србије.

Тако ће досадашња највећа брзина од 120 км/ч бити повећана на 130 километара на сат.

Влада Србије на данашњој седници усвојила и Предлог закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, Предлог закона о пресађивању људских органа, Предлог закона о људским ћелијама и ткивима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о матичним књигама, Предлог закона о допунама Закона о ограничавању располагања имовином у циљу спречавања тероризма.

Влада је такође донела одлуку да се Посебан колективни уговор за радно ангажовање естрадно-музичких уметника и извођача у угоститељству примењује и на послодавце који нису чланови Уније послодаваца Србије и који нису учествовали у његовом закл?учивању.

Доношењем ове одлуке обезбеђују се једнаки услови радног ангажовања извођача естрадно-музичког програма код свих послодаваца у Републици Србији, чиме се спречава сива економија у тој делатности.

Одлука ће у значајној мери допринети ефикаснијој заштити радно-музичких права извођача естрадно-музичког програма, као и послова стручњака и сарадника у естрадно-музичкој области.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.006.990 посета
Тренутно на сајту: 1022 посетилац(a)