Добитник награде „Млади Дис” објавио прву књигу поезије 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Добитник награде „Млади Дис” објавио прву књигу поезије
Trenutno na sajtu: 585       |       Podeli:
29.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Прва књига поезије Далибора Томасовића, добитника Награде „Млади Дис” за 2018. под насловом „Онисм”

изашла је из штампе непосредно пред 63. Међународни сајам књига у Београду где је и промовисана. Ово је 37. књига у едицији „Токови” коју издаје Градска библиотека „Владислав Петковић Дис”, а која од 1979. баштини песничке првенце младих аутора овенчаних наградом „Млади Дис”. Жири 55. Дисовог пролећа у саставу др Предраг Петровић, председник, Соња Миловановић и Дејан Матић, оценио је да се поезија Далибора Томасовића међу приспелих 27 рукописа издваја својим квалитетом и аутентичношћу.

Далибору Томасовићу, младом песнику из Сомбора, је 25. маја, на завршној вечери 55. Дисовог пролећа додељена плакета „Млади Дис”, а књига „Онисм” је захваљујући подршци Министарства културе и информисања Републике Србије штампана у тиражу 300 примерака у чачанској штампарији „Светлост”.

„Прва збирка Далибора Томасовића смели је и поетички промишљен искорак изван простора језичких конвенција. Обликујући један аутентични, интимни лирски свет богате сликовитости и заумних визија овај аутор нам у својој првој књизи открива пажње вредан песнички таленат заслужено овенчан наградом великог Дисовог имена”, написао је поговору под насловом „Деобе песничког простора” др Предраг Петровић.

Уредник издања је др Богдан Трифуновић, лектуру текста урадила је Оливера Недељковић,  дизајн корица Ива Ћорић, а за графичко обликовање књиге побринула се Ивана Павловић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak biblioteka prvo izdanje knjiga dobitnik nagrada

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.311.654 посета
Тренутно на сајту: 583 посетилац(a)