Вредна донација за пријепољско здравство 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вредна донација за пријепољско здравство
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
10.08.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Пријепољском здравству стигла је још једна вредна донација из дијаспоре. Група младих Пријепољаца који живе и раде

у неколико европских земаља сакупили су средства од око четири хиљаде евра и набавили заштитну опрему и дезинфекциона средства.

„Млади људи из Белгије, Русије, Немачка и Аустрији су се организовали и донирали нам маске, рукавице, скафандере, једну количину бесконтактних термометара и пулсних оксиметара. Болница је у процесу набавке рендген апарата, и за то можемо захвалити нашег човека у Италији који је своја средства уплатио домаћој фирми. Потписан је уговор, а тренутно се опрема просторија и ускоро ће се инсталирати. Добијамо дигитални апарат и софтвер”, рекао је директор Опште болнице др Зоран Дробњак.

Иначе, у Пријепољу се смањује прилив пацијената, данас од шест у изолационом одељењу један је позитиван и он је упућен на даље лечење у ужичку болницу. Према речима др Дробњака још је ова ситуација далеко од оне у првом таласу када је број био знатно мањи и када се нормалније функционисало. Мере дају резултате и оне су успешне и ефикасне колико могу док не стигне вакцина.

Др Елмедин Чичић начелник Медицине рада Дома здравља рекао је да су донатори, који не желе да им се помињу имена, препознали да је ово тежак тренутак за све грађане Пријепоља и да ће усмереном помоћи бар мало олакшати ситуацију.
Према речима др Чичића у ковид амбулантама је сада већи број контролних прегледа али посао је и даље обиман.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje donacija zdravstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.108.845 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)