Предата кандидатура Александра Вучића за председника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Предата кандидатура Александра Вучића за председника
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
04.03.2017 | 0 коментар(а)



Представници Српске напредне странке и коалиционих партнера предали су Републичкој изборној комисији кандидатуру лидера СНС-а и премијера Александра Вучића

 за председника Србије, потребну документацују и 59.000 потписа подршке.

Потписе за кандидатуру Александра Вучића предали су председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић, потпредседници Главног одбора СНС-а Марко Ђурић, Марија Обрадовић, Миленко Јованов и Милош Вучевић, као и представници коалиционих партнера Ивица Дачић, Милан Кркобабић и Иштван Пастор, а кутије са потписима унело је око 20 присталица СНС у јакнама на којима је писао изборни слоган "Александар Вучић брже, јаче, боље".

Партије владајуће коалиције раније су одлучиле да ће Вучић бити заједнички кандидат за председника Србије.

Потпредседник СНС Милош Вучевић рекао је да је та странка кандидовала најбољег из својих редова и да је Вучић гарант политичке стабилности у Србији.

"Сви заједно, уз помоћ грађана нећемо дозволити македонски, румунски или украјински сценарио. Изборна трка ће бити неизвесна. Неће бити лако, али сам сигуран да ће се грађани одлучити за наставак развоја Србије", рекао је Вучевић новинарима у РИК-у.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да чињеница да је прикупљено око 60.000 потписа подршке говори о томе да су људи препознали да је владајућа коалиција изабрала правог кандидата.

Избори су расписани у четвртак, а кандидати треба да поднесу кандидатуру до 20 дана пред изборе, који су заказани за 2. април.

"Овде нема партијских разлика. Само СПС је прикупио 12.000 потписа, што је показало да је наш предлог широко и масовно прихваћен. Вучић треба да победи да би Србија сачувала политичку стабилност и континуитет. Да наставимо путем којим корачамо, да стварамо јаку земљу, да грађани живе онако како живе грађани у модерној европи", рекао је Дачић.

Он је додао да од опозиције није чуо програмске идеје и ставове о најважнијим темама, већ само критике на рачун Александра Вучића. Дачић је додао да не сумња да ће Вучић победити.

"Па зар мислите да бих ја са оволико година политичког искуства подржао некога ко неће победити", рекао је он.

Председник Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић изјавио је да су пред Србијом тешка времена и да су за таква времена потребни озбиљни, одлучни и храбри људи и оценио да је Вучић такав кандидат.

"Наш кандидат за председника републике Александар Вучић испуњава све те услове. Озбиљни послови и озбиљан човек", рекао је Кркобабић.

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић рекао је да је та странка подржала Вучића јер жели континуитет, кроз економско оснаживање Србије, наставак европских интеграција и политичку стабилност, која је као политичка вредност угрожена широм света.

"Очекујем да ће Александар Вучић бити председник и онима који су гласали за њега и онима који су против њега", рекао је Љајић и додао да му се чини да ће кампања протећи у знаку критика Александра Вучића.

Председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор рекао је да је јуче велики број Мађара из Војводине потписало подршку Вучићевој кандидатури за председника Србије, а да је СВМ са СНС протеклих година имао партнерске разлоге. Као разлог за подршку он је навео и добре односе Мађарске и Србије у протекле три године, као и да је, како је рекао, Вучић имао слуха за мањине у Србији.

"Али политика није и не може бити лишена личних мотива. Александар Вучић је мени био пријатељ и партнер", рекао је Пастор и додао да је природно да подржи кандидата СНС јер су у истом народњачком клубу у Европском парламенту, а да породица треба да се међусобно подржава.

ГЗС, Н1,Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.517.337 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)