Због напада на фудбалере заказана протестна шетња 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Због напада на фудбалере заказана протестна шетња
Trenutno na sajtu: 743       |       Podeli:
20.11.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Здравствено стање Емира Хамзића (28), фудбалера Полимља кога су у ноћи

између петка и суботе брутално претукли тројица младића, је стабилно и он није више животно угрожен и ако ко га лекари држе још увек у вештачкој коми. Снимања која су обављена у уторак показала су да је захтевна операција добро протекла те да се ствари одвијају набоље. Због напада на Хамзића Николи С. (23), једном од тројице који су га тукли, због кривичног дела наношење тешке телесне повреде, пред Основним судом у Пријепољу одређен је притвор до 30 дана. Против двојице његових саучесника, малолетних лица, Више јавно тужилашво у Ужицу доставило је судији за малолетнике предлог за покретање припремног поступка. Напад на фудбалере Полимља само је једно у низу тешких кривичних дела које је потресло град на Лиму у последњих месец дана и узнемирило јавност, због тога породица и пријатељи Емира Хамзића у петак организују мирну протестну шетњу улицама Пријепоља.

Протестни скуп на платоу Дома културе планиран је за 13: 30 часова, док ће шетња кренути пола сата касније. Окупљени грађани ће ићи Валтеровом улицом поред зграде Општине и све до просторија Основног суда.

"Желимо мирном, протестном шетњом од Дома културе до зграде Основног суда изразити незадовољство све већом стопом насиља у нашем граду, као и солидарност и подршку и другим жртвама насиља у овим тешким тренуцима, како би указали да међусобно заједништво, поштовање различитости нашег града и грађана могу стати на крај све учесталијем насилничком понашању појединаца", казао је “Новостима” у име породице Мирза Хамзић и позвао све грађане који осуђују насиље да се придруже и да заједно покажу да је Пријепоље град мирних, поштених и солидарних људи и да једино у таквом окружењу можемо гајити нашу децу.

Пред Основним јавним тужилаштвом у Пријепољу, за четвртак 29. новембар заказано је саслушање једног осумњиченог лица и више сведока, након чега се очекује подизање оптужнице.

"Николи С. на терет се ставља кривично дело наношење тешке телесне повреде за које је запрећена казна затвора у трајању од 1 до 8 година. Након што се саслушају сви учесници у овом поступку очекујем да тужилац подигне оптужницу", казала је адвокат Арнеса Кукуљац правни заступник оштећеног.

Иначе, у протеклих месец дана због пораста насиља и криминала име Пријепоља је на десетине пута помињано у црној хроници свих већих медија у земљи.

 

Новости / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje protest setnja solidarnost emir hamyic fudbaleri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.032.925 посета
Тренутно на сајту: 744 посетилац(a)