Обележен Светски дан енергетске ефикасности у Ужицу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Обележен Светски дан енергетске ефикасности у Ужицу
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
22.03.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - У склопу обележавања Светског дана енергетске ефикасности, ужички основци су 20. марта, одмерили снаге

у познавању појмова из ове области. Град Ужице је овај занимљиви такмичарски дан спровео у сарадњи са Министарством рударства и енергетике, ГИЗ ДКТИ пројектом „Eнергетска ефикасност у зградарству“ и БиоЕн пројектом, који спроводи РРА Златибор, саопштено је на званичном сајту града.

Трочлане екипе ученика шестих разреда из шест основних школа, надметале су се у знању, играјући друштвену игру „Играј за енергију“, која је настала у оквиру пројекта српско-немачке сарадње „Енергетска ефикасност у зградарству“.

Екипа која је прва стигла до циља била је екипа Основне школе „Стари Град“, која је као награду добила комплете промотивног материјала који су обезбедиле партнерске организације – игрице, мајице и цегер-торбе, док су сви остали учесници добили мајице као подсетник на лепо и надасве корисно дружење.

Чланица Градског већа Града Ужица задужена за област екологије Дуња Ђенић је овим поводом навела да је „веома задовољна одзивом и реакцијом ужичких школа, залагањем ученика и њихових наставника, као и чињеницом да су сва деца показала завидно знање из области енергетске ефикасности“.

„На овај начин желели смо подићи ниво знања и свести грађана о овој, веома важној теми, уз процену да су деца најбољи едукатори, како својих вршњака, тако и својих породица и комшија. Отуда и очекивање да ће се ефекти овог и свих будућих промотивних скупова, тек показати у времену које долази“, рекла је Ђенићева.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.912.288 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)