Патријарх позвао Вучића на Сабор 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Патријарх позвао Вучића на Сабор
Trenutno na sajtu: 510       |       Podeli:
11.05.2019 | 0 коментар(а)



Председник Александар Вучић обратиће се владикама на Сабору, а ову одлуку донео је патријар

Иринеј као председавајући, сазнаје “Блиц”.

Пролећно заседање Сабора СПЦ почело је јуче у Жичи, а већ данас после подне донета је и прва одлука.

Према сазнањима “Блица”, Вучић ће доћи на заседање у понедељак када и почиње заседање у београдској Патријаршији. Kако је данас речено на Сабору, са Вучићем ће на Сабор доћи и премијер РС Милорад Додик.

Kако је неуобичајено да политичари па и државници, односно цивилна лица, присуствују заседању Сабора, поменута је могућност да се Вучић владикама не обрати у саборској сали већ једном од патријаршијских салона.

Према сазнањима "Блица" предлог да председник Вучић дође на Сабор изнео је патријарх Иринеј, на коме је била и последња реч. Део владика је сматрао да председник треба да дође у Патријаршију, сада када су све владике на окупу и изнесе свој став о Kосову и Метохији као и докле се стигло у преговорима и које тешкоће Србија има. Међутим, део Сабора је сматрао да обраћање председника треба да уследи по завршетку пролећног заседања тек пошто СПЦ донесе своје одлуке и не само када је реч о Kосову и Метохији.

О предлозима није гласано, а на крају је патријарх најавио долазак Вучића и Додика у понедељак ујутро.

СПЦ је на два последња Сабора потврђивала свој вишедеценијски став – да не треба признати независност Kосова и да нема поделе, већ да је неопходно наставити дијалог о поправљању положаја и права Срба и Цркве на KиМ.

 

Блиц / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


patrijarh vucic sabor spc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.153.248 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)