За мала и средња предузећа из Србије од 100.000 до пет милиона евра 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
За мала и средња предузећа из Србије од 100.000 до пет милиона евра
Trenutno na sajtu: 433       |       Podeli:
16.09.2018 | 0 коментар(а)



Мала и средња предузећа из Србије из области чистих технологија (цлеантецх) и одрживе енергије имају могућност да до 4.октобра аплицирају

за новчана средства за своје пројекте и да за њихов развој добију од 100.000 до пет милиона евра.

Средства су намењена малим и средњим компанијама са доказаним технолошким концептима који ће трансформисати будућност енергетике у Европи.

Осим финансирања, ЕИТ ИнноЕнергy нуди онима који аплицирају једну доказану, иновацијску платформу од поверења, као и приступ енергетски иновативном екосистему који чини више од 385 индустријских партнера из широког спектра енергетски одрживих модела.

Реч је о инвестиционој рунди компаније ЕИТ ИнноЕнергy, европског покретача за одрживу енергију подржаног од стране Европског института за иновације и технологију.

Ова компанија је прву инвестициону рунду одржала 2011. године и до данас инвестирала 190 милиона евра у пројекте из осам различитих области, широм Европе, што је донело око три милијарде евра од предвиђене продаје.

Јакуб Милер, генерални директор ЕИТ ИнноЕнергy за Централну Европу истиче да је веома важно убрзати транзицију ка чистој енергији у Европи.

“Због тога радимо на идентификовању, инвестирању и стварању партнерстава са најбољим и најсјајнијим иноваторима у сектору, како бисмо им помогли да расту, смање време које им је потребно до изласка на тржиште. Ту мислим на право партнерство. Ми идемо даље од једноставног давања новца партнерима. Не само да пружамо приступ водећој европској мрежи стручњака из области цлеантецх и одрживе енергије, већ пружамо подршку у различитом сегмент услуга”, истакао је Милер.



Пројекти финансирани од стране ЕИТ ИнноЕнергy захтевају да сви они који аплицирају до 4. октобра имају развијену технологију, или односно поседују равијен прототип производа, јер је реч о високој финансијској инвестицији.

Многи успешни цлеантецх пројекти из целе Европе финансирани суна овај начин. Француски Хипхоне је развио хидрогенски резервоар високог притиска за аутомобилску индустрију, што ће убрзати долазак кола на хидрогенски погон на тржиште. Фресх-р је паметни систем за контролу квалитета ваздуха у затвореним просторима, одржавајући висок квалитет и оптималну температуру без непотребног трошења енергије. Са друге стране ту су и пројекти попут скандинавског сецуриЦАД®, дигиталног алата за контролу безбедности енергетских компанија и инфраструктуре против могућих сајбер напада.

ГЗС/ Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.354.263 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)