Део чланова ДС напустио седницу ГО пошто Лечићу није дата реч 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Део чланова ДС напустио седницу ГО пошто Лечићу није дата реч
Trenutno na sajtu: 324       |       Podeli:
30.11.2019 | 0 коментар(а)



Део чланова Главног одбора Демократске странке (ДС) напустио је данашњу седницу ГО у Београду а један од њих,

Бранислав Лечић, казао је новинарима да му није дата реч када је затражио, и оценио да се демократија "полако укида у ДС".

"Мислим да нема кворума и да на седници учествују гости који нису чланови странке", рекао је Лечић новинарима у холу зграде општине Стари град, где се одржава седница и додао да се неће враћати на седницу.

Поред њега, седницу су напустили и посланици ДС Александра Јерков, Радослав Милојичић Кена и Балша Божовић, као и бивши министар Слободан Милосављевић и тренутно се налазе у холу.Пауновић (ДС): Група која је напустила седницу Главног одора странке раније оспоравала нашу политикуЗаменик председника Демократске странке (ДС) Саша Пауновић изјавио је данас да је група чланова те странке која је напустила седницу Главног одбора ДС и раније у јавности оспоравала "званичну политику странке и одлуке Главног одбора".

Он је новинарима казао да напуштањем седница та група покушала да обори кворум, али да нису успели.

Поводом тврдњи члана ДС Бранислава Лечића да није добио реч, Пауновић је рекао да се он јавио у тренутку када је закључена тачка дневног реда, а да је по пословнику дужан да се јави пре њеног закључивања.

"Они су сви говорили и кад сам рекао да треба да се гласа Лекић се јавио, а то по прецедури није могуће", казао је Пауновић.

Пауновић је напоменуо да је Лечић имао могућност и касније да говори поводом извештаја о раду странке.

На питање да ли ће чланови који су напустили седницу сносити одговорност, Пауновић је истакао да само напуштање и оспоравање кворума као последицу не може да има дисциплинску одговорност.

Према његовим речима, дисциплинску одговорност могу да сносе иступањем у јавности супротно интересима странке, да о томе одлучују органи странке, али да нико не може бити искључен из ње "преко ноћи", већ постоји процедура.

Део чланова Главног одбора Демократске странке (ДС) напустио је данашњу седницу ГО у Београду а један од њих, Бранислав Лечић, казао је новинарима да му није дата реч када је затражио, и оценио да се демократија "полако укида у ДС".

"Мислим да нема кворума и да на седници учествују гости који нису чланови странке", рекао је Лечић новинарима у холу зграде општине Стари град, где се одржава седница и додао да се неће враћати на седницу.

Поред њега, седницу су напустили и посланици ДС Александра Јерков, Радослав Милојичић Кена и Балша Божовић, као и бивши министар Слободан Милосављевић и тренутно се налазе у холу.

Након седнице ГО ДС започела је седница Уједињене ДС.

 

ДС: Распуштени градски одбор Београда и Демократска омладина

БЕОГРАД, 30. новембра 2019. (Бета) - Извршни одбор Демократске странке донео је данас одлуку о распуштању Градског одбора Београд и Демократске омладине, саопштено је из ДС.

"Разлог за ову политичку одлуку је неактивност градског одбора, као и заустављање штетних пракси које су Демократској странци на локалним изборима у Београду и донеле најлошији резултат у историји странке и тиме је ставили на маргину политичког живота у Србији", наводи се у саопштењу.

Такође, представници омладине приликом организације изборног конгреса нису деловали у складу са демократским процедурама којих се Демократска странка бескомпромисно држи од свог оснивања, чиме су нанели штету Демократској омладини и странци, додаје се у саопштењу.

"Демократска странка одлучна је у својим намерама да стане на пут поделама у странци и личним политичким агендама које су прече од интереса грађана и опозиционе борбе против режима", истичу из ДС.

 

Зеленовић: ДС одлучила да буде нормална странка

Председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да је Демократска странка на Главном одбору одлучила да буде нормална странка за коју ће сваки грађанин бити сигуран да је то странка која ће променити Србију.

Зеленовић је новинарима уочи седнице Главног одбора Уједињене Демократске странке казао да ће се то десити након што се странка промени.

"Она се мења тако што отвара своје пословање. Одбор за финансијско управљање и контролу странке ће омогућити да се зна како се сваки динар троши. Тако ћемо бити странка која не зависи од тајкуна, било чијих интереса и буџета, већ само од грађана", рекао је он.

Зеленовић је истакао да је уједињење прилика да нови људи уђу у политику, а да се стара лица повуку "у други и трећи ред и пусте да нова лица новим одоговорима изађу пред грађане".

"Нема јаке Србије без јаке Демократске странке која ће одговорити на кључна питања - да је Србији место на западу, да има стратегију за интеграције у ЕУ, да се не може бежати од решења питања Косова и да се изборимо да свако у Србији поштено и нормално гласа", додао је он.

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је данас да коначни чин уједињења СДС и Заједно за Србију у Уједињену Демократску странку (ДС) очекује "после Нове године".

 ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


demokrate clanovi sednica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.275.541 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)