На ванредној седници у општини Пожега главне теме низак водостај Рзава и пораст броја оболелих од Ковида 19 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
На ванредној седници у општини Пожега главне теме низак водостај Рзава и пораст броја оболелих од Ковида 19
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
10.09.2021 | 0 коментар(а)



Пожега - Тек што се неко време стабилизивала ситуација са снабдевањем водом на једној и епидемијом Ковида 19
Фото: ГЗС

на другој страни, стање на оа поља се драстично погоршало.

Ово је био разлог да поново буде одржана седница Штаба за ванредне ситуације општине Пожега на којој су чланови Штаба упознати са чињеницом да је фабрика воде „Рзав“ из Ариља још пре неколико дана поново започела са смањеним испорукама воде према Комуналним предузећима. То значи да се поново ближимо нестанку воде на славинама корисника, а за детаљним стањем у водоснабдевању чланове Штаба је упознао директор пожешког комуналног предузећа Миљко Краговић.

„Оно што сам већ рекао сада опет да кажем, више од 30 дана без кише, водостај Рзава је био на историјском минимуму и имали смо оне рсетикције воде. Након тога последњег викенда у августу, је пала мало већа количина воде, хидролошка ситуација на реци Рзав се поправила и ми смо у рекордном року стабилизовали мрежу. Сви наши корисниоци су добили воду. На жалост да побољшана хидролошка ситуација је кратко трајала, већ 2. Септембра фабрика воде „Рзав“ поново уводи рестикције воде и почиње смањење производње. Важно је ово што сви треба да знају. Пожега има уговорено 200 литара воде у секунди, са 150 литара може да снабде све своје кориснике. Када би сви штедели, могло би и са 120 литара да буде довољно. Ми данас добијамо 70 литара воде у секунди и чињеница да данас сви имају воду произилази из једног великог рада нашег предузећа. Претходних дана гледајући временску прогнозу и очекујући да ће доћи до овога до чега полако и долази напунили своје резервоаре и сада имамо ситуацију да са приливима од 70 литара воде у секунди сви  корисници имају воду. Видећемо до када ће то трајати резерваори су прилично пуни и овом приликом апелујемо на све наше суграђане да не троше воду не наменски, да воде рачуна о свакој капи“, објаснио је Миљко Краговић, директор ЈКП „Наш Дом“ Пожега.

Што се тиче друге теме, повећање броја инфицираних вирусом корона изнет је податак да је оваквих пацијената све више и у Пожеги, да су већ две трећине капацитета болнице на Савинцу попуњени и то пацијентима са средње тешком и тешком клиничком сликом. Ситуација се парти из сата у сат, па ће се и одређене мере предузимати у складу са развојем ситуације, рекао је комадант Штаба, председник општине Пожега Ђорђе Никитовић. До тада он и сви чланови Штаба апелују на грађане да се заштите примањем једне од доступних вакцина и да се придрђавају прописаних мера, ношења маски и прописана дистанца, као и појачане меер личне хигијене.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega vanredna situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.496 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)