Тодоровић: Електромрежа Србије финансира реконструкцију далековода Виљуша - Краљево 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Тодоровић: Електромрежа Србије финансира реконструкцију далековода Виљуша - Краљево
Trenutno na sajtu: 762       |       Podeli:
02.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњој седници Градског већа града Чачка са 23 тачке дсневног реда усвојен је предлог
Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, Фото: ГЗС

о реконструкцији далековода Чачак три од Виљуше до Краљева. То је веома важна инвестиција Електромреже Србије и изузетно је битна за енергетску стабилност и привреду овог дела града Чачка.

„Пре две године, Електромрежа Србије уложила је огроман новац у реконструкцију овог далековода, реч је о високонапонској мрежи дужине 12,5 км од Виљуше до Краљева. У наредној години очекујемо и реконструкцију нисконапонске мреже на левој обали Мораве, од Мојсиња до Мрчајеваца, Бреснице и Катрге”, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Усвајањем извештаја о раду НТП Чачак за 2019. утврђене су измене и допуне плана ове установе и за 2020.годину укључујујћи и све актоивности НТП Чачак и Стартап центра. Један од предлога јесте и да се нека будућа седница Градског већа одржажи управо у Научно технолошком парку Чачак.

„Важна и битна одлука је да се нашим противграднм стрелцима, којих на територији нашг Града има укупно 52, уруче награде за све оно што су учинили, будући да је овај део западне Србије подложан граду и временским непогодама. Захваљујући деловању 26 противградвних станица, последице су сведене на најмању могућу меру. Издвојено је 4.200.000 динара за 52 противградна стрелца, односно 81 хиљада бруто и 67.800 хиљада нето по једном противградвном стрелцу”, образложио је на седници градоначелник Тодоровић.

Донета је и важна одлука по којој постоји могућност да наше две предшколске установе „Моје детињство” и „Радост”, чији је оснивач град Чачак, да 20% повећају своје обиме, што значи да ће се 302 малишана u 2020/2021. у наше предшколске установе примити преко норматива, који прописују оснивачки акти.

„Важна одлука за нас је да основна школа Владислав Петковић Дис добије срдства за огрев, а основна школа Свети Сава у Чачку, добиje средства за накнаду за једног повређеног дечака на настави физичког васпитања”, закључио је градоначелник Милун Тодоровић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Odrzana 23 sednica Gradskog veca cacka rekonstrukcija dalekovoda nagrade protoivgradnim strelcima

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.928 посета
Тренутно на сајту: 763 посетилац(a)