Протест у Пожеги: Да ли ће Борјак бити посечен? 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Протест у Пожеги: Да ли ће Борјак бити посечен?
Trenutno na sajtu: 215       |       Podeli:
04.10.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Удружење грађана „Иницијатива за Пожегу” најавило је да ће у петак, 5. октобра
Ђорђе Стевановић из УГ "Иницијатива за Пожегу" и председник општине Милан Божић, фото: ГЗС

на Тргу слободе у 17.00 организовати грађански протест због, како тврде, одлуке да се парк шума Борјак претвори у градско грађевинско земљиште.

„Усвојено је решење да се методом санитарне сече стабала ослободи простор за изградњу спратних објеката, попут бунгалова и ресторана, до заузетости од чак 20 одсто простора шума”, казао је за Глас западне Србије Ђорђе Стевановић из Иницијативе и додао да „за изградњу предвиђених објеката није могуће искористити ту методу, већ се шума мора искрчити, што је у супротности са Законом о шумама”.

Божић: Сећи ће се само сува и болесна стабла

Са друге стране председник општине Пожега Милан Божић каже да те тврдње нису тачне. Он је тим поводом издао саопштење за јавност у коме тврди да ниједно предузеће чији је оснивач општина, као и локална самоуправа не размишљају о сечењу борових стабала у Борјаку из разлога које је навело Удружење грађана “Иницијатива за Пожегу”.

“Неколико стабала се, из за сада неразјашњених разлога у овом парку потпуно осушило, па су та стабла постала опасност по безбедност грађана. У исто време су примећени симптоми сушења на још неколико стабала, па је локална самоуправа започела истраживање да ли је можда по среди људски фактор или пак нешто друго.

Председник Божић истиче да ако до неке сече и дође то може бити искључиво ради уклањања стабала која су се већ осушила или су склона сушењу па због тога представљају опасност за све кориснике овог парка.

“Све другачије информације на ову тему су, дакле, произвољне, нетачне, па чак и злонамерне, са циљем који је само ауторима оваквих неистина можда знан”, наводи се у саопштењу председника општине Милана Божића.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


borjak pozega seca suma protest

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.177.145 посета
Тренутно на сајту: 216 посетилац(a)