Граде се нови производни и просторни капацитети Научно технолошког парка у Чачку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Граде се нови производни и просторни капацитети Научно технолошког парка у Чачку
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
20.01.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Влада Србије откупила је преостала 94 ара у комплексу некадашњег предузећа „Цер”,
Фото: РИНА

где ће се градити нови капацитети Научно технолошког парка (НТП) у Чачку.

Директор НТП Чачак Мирко Пешић каже да ће у на овом простору току године почети изградња нових производних и просторних капацитета, канцеларија и заједничких просторија.

„Ради се о грађевинској парцели површине 94 ара. Тај простор је делимично инфраструктурно опремљен, мада предстоји његово уређење, пројектовање и прва фаза изградње нових капацитета. Надам се да ћемо у првој половини године кренути са пројектовањем, а већ у другој половини кренути са уређењем простора, проширење паркинг простора, а одмах потом и са изградњом”, наводи Пешић.

Он истиче да се НТП, који је крајем прошле године обележио десетогодишњицу постојања, од 2011. године константно развија и проширује буџетске и производне капацитете. Током протекле деценије постао је једна од водећих институција у области иновативних делатности.

Пешић наводи да је попуњеност просторија стартап и иновативним компанијама 95 процената.

„Постали смо организација која је место повезивања науке и привреде, место за развој иновативних делатности у региону Централне и Западне Србије. Тренутно у комплексу НТП-а Чачак ради 21 компанија у поном чланству и 15 виртуелних компанија, као и неколико стартап тимова који се развијају уз нашу менторску подршку”, наглашава Пешић.

Морава инфо/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak prostori naucno tehnoloski park

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.383.330 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)