Оптужена жена из Пријепоља због изазивања шест пожара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Оптужена жена из Пријепоља због изазивања шест пожара
Trenutno na sajtu: 1305       |       Podeli:
11.06.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Основно тужилаштво у Пријепољу поднело је суду оптужни предлог против Косе Томашевић (57)

из тог града због сумње да је током априла и маја ове године изазвала више пожара у стану свог супруга, као и у домовима својих комшија.


Ова жена је ухапшена тек 14. маја када су отклоњене све недоумице и спекулације у вези са избијањем пожара, и постало евидентно да није реч о кваровима електричних инсталација и слично, већ да пожаре изазива она.

Оптужена је за три кривична дела изазивање опште опасности за које је запрећена казна од једне до осам година затвора и новчана казна.

Тужилаштво је предложило суду да Томашевићевој продужи притвор због постојања опасности да ће у кратком временском периоду да понови кривично дело, имајући у виду мишљење и налаз вештака из Специјалне затворске болнице да је она “особа неуротске структуре личности”.

Оптужним предлогом, у који је Тањуг имао увид, наводи се да је Томашевићева (мајка двоје пунолетне деце) у више наврата током априла и маја пожаром на месту где је окупљен већи број људи изавала пожар и довела у опасност живот и тело људи и имовину већег обима, при чему је њена способност да схвати значај својих дела била у битно смањена услед неуротске структуре личности.

Најпре је 11. априла у дечијој соби запалила продужни електрични кабл на који су били прикључени телевизор и рисивер, када је избио пожар и захватио дечију собу.

Потом је 8. маја у ходнику стамбеног објекта запалила спратни електроразвони ормар услед чега је он са осигурачима, изгорео, а већ сутрадан је током целог дана изазивала више пожара у стану, који је власништво њеног супруга.

Палила је утичнице, прекидаче и разводне кутије у свим просторијама, иако је објекат, како пише у оптужном предлогу, физички био потпуно одвојен од електро мреже.

Следећег дана запазлила је и искључени кабл фрижидера и звоно на улазу у стан.

Она је потом 11. маја у стану код комшије А.О, у којем је боравила услед претходних пожара у стану свог супруга, запалила утичницу и утикач проводника – кабла за електрично напајање веш машине.

Два дана касније, 13. маја, у стану другог комшије С. Ц. (где је боравила након избијања поменутих пожара) поново је изазвала пожар тако што је запалила ПВЦ поклопац и припадајуће електроприкључке бојлера у купатилу, на спрату објекта, наводи се у оптужном предлогу.

Тужилаштво сматра да је она била свесна својих дела и да је хтела њихово извршење, те да је поступала у урачунљивом стању и са умишљајем.

Оптужни предлог је поднет Основном суду у Пријепољу који треба да закажне почетак суђења Томашевићевој.

ГЗС/ ПП Медиа/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosa tomasevic pozari priojepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.974.384 посета
Тренутно на сајту: 1305 посетилац(a)