Нов асфалт за километар пута у Синошевићима 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Нов асфалт за километар пута у Синошевићима
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
30.10.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Како одмиче грађевинска сезона број асфалтираних путних праваца на територији општине Горњи Милановац се значајно повећава.
Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, фото: ГЗС

У Месној заједници Таково, селу Синошевићи асфалтирано је 1000 метара путног правца. Ове радове обишао је председник општине Дејан Ковачевић и том приликом рекао да се овогодишња грађевинска сезона успешно приводи крају.

„Овде је асфалтиран један километар пута уз учешће грађана. Вредност инвестиције је 4.200.000,00 динара.“ Ковачевић је додао да општина Горњи Милановац сваке године поставља рекорд када је реч о асфалтирању локалних и некатегорисаних путева.

„Ове године смо асфалтирали двадесет и један путни правац некатегорисаних путева, девет путних праваца локалних путева ће такође бити завршено, као и три градске улице. У улици Драгише Николића радови се приводе крају, а до краја овог месеца ће почети да се реконструишу и улица Милоша Великог и Железничка улица“, навео је Ковачевић.

Асфалтиран пут у Синошевићима, фото: Глас западне Србије

Према његовим речима, план локалне власти за следећу годину када је реч о инфраструктурним радовима још је амбициознији.

Мирослав Вукашиновић из Синошевића изјавио је да за својих шездесет година није запамтио да је ово село имало једну стопу асфалта.

„Да се сада Месна заједница и њен председник нису ангажовали не бисмо добили ни ово што се сада ради. Хвала Богу је кренуло да се ради, па ћемо видети за даље“, рекао је Вукашиновић.

Он је додао да је девет кућа из овог села учествовало својим средствима у асфалтирању и да су уз помоћ општине Горњи Милановац ови радови завршени.

„Село без асфалта и без струје није село. Без обзира што смо ми на тринаест километара од центра града, млади су одлазили из села зато што није било пута“, рекао је Вукашиновић.

Такође је рекао да овим асфалтом доста се олакшавао посао пољопривредним произвођачима како за пласман робе, млека и свих пољопривредних производа.

Председника Месне заједнице Таково, Милан Живанић рекао је да успон који је асфалтиран задавао велике муке мештанима Синошевића.

„Сада када је урађен асфалт доста лакше ће се чистити снег, брже ће се топити и олакшава се прилаз кућама. Битно је да смо почели да радимо, а наредне године идемо са новим плановима“, рекао је Живанић.

Он је истакао да је ово асфалтирање веома значајно и за мештане, али и за младе који су остали на селу како би село наставило да живи.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GornjiMilanovac asfalt put Sinosevici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.736.395 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)