Подржан пројекат града Чачка на конкурсу Министарства културе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Подржан пројекат града Чачка на конкурсу Министарства културе
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
28.03.2019 | 0 коментар(а)



На конкурсу Министарства културе и информисања „Градови у фокусу 2019“ подржано је 11 пројеката из исто толико градова и општина

у укупном износу од 133 милиона динара. За пројекта „Чачак на сцени - Трансформација културног простора града у поливалентну сцену“ град Чачак је добио 16 милиона динара

Према његовим речима конкурсом „Градови у фокусу“ Министарство културе и информисања, у сарадњи са јединицама локалних самоуправа, показало је и доказало да принцип децентрализације културе, односно финансирање културе и културне политике у ширем смислу, може да функционише.

„У протекле четири године, укључујући и овај конкурс, Министарство је определило око 600 милиона динара, за инвестиционе и друге пројекте у бројним градовима и општинама широм Србије. Тих 600 милиона употребљено је за врло корисне пројекте. Многе тзв. мале средине су добиле значајна средства за наше прилике и околности, за реконструкцију објеката домова културе, библиотека, архива, за одређене манифестације и све друго што су сматралe важним и целисходним за њихову средину“, истакао је Вукосављевић.

Представници свих локалних самоуправа чији су пројекти подржани

У име представника свих овогодишњих градова и општина у фокусу, Министарству су на помоћи захвалили градоначелник Чачка Милун Тодоровић и председник општине Соко Бања Исидор Крстић.

Тодоровић је истакао да ће реализацијом пројекта који је подржан средствима Министарства оспособити простор за депо у згради некадашњег Окружног начелства, као и да ће Град Чачак издвојити средства за исти пројекат.

Иначе, на овогодишњем конкурсу „Градови у фокусу“ пријављено је 58 пројеката од којих је подржано 11.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.395.483 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)