Централна туристичка зона на Златару добија модеран изглед, држава и општина улажу 16, 5 милиона 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Централна туристичка зона на Златару добија модеран изглед, држава и општина улажу 16, 5 милиона
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
08.09.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош – У централној туристичкој зони Златара, испод спортских терена хотела Панорама,

ускоро ће почети изградња пешачке стазе са пратећим мобилијаром и типским објектима – кућицама брвнарама намењених закупцима. Вредност пројекта износи 12,5 милиона динара, од тога Министарство трговине, туризма и телекомуникација је издвојило 8 милиона, док је остатак новца обезбеђен из локалне касе. Такође у овој зони, ће парама Министарства заштите животне средине, у износу од 4 милиона, бити уређено земљиште и изграђена трим стаза.

На месту, које је зарасло шибљем и ниским растињем, ускоро ће нићи шест типских дрвених објеката за потребе промоције и продају златарских производа. Пројекат, који је подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација предвиђа и изградњу асфалтне пешачке стазе са свим пратећим мобилијаром и расветом у дужини од 350 метара.

„Ове године, у првој фази радова изградиће се пешачка стаза и шест једнообразних дрвених типских објеката, а за наредну годину у оквиру друге фазе, планирана је изградња нових објеката и постављање додатних мобилијара на Златару, а посебан акценат биће стављен на изградњу и уређење еко парка који ће се налазити уз саму пешачку стазу”, објашњава директор ТО Златар Бранко Пуцаревић.

Пуцаревић појашњава где ће се градити нови садржаји на Златару, фото: ПП Медиа

Централна туристичка зона на Златару биће опремљенија и за нову трим стазу, која ће се градити парама Министарства заштите животне средине, што ће употпунити туристима боравак на овој планини.

„До краја године у уређење туристичке зоне биће уложено око 16,5 милиона динара. Две трећине новца обезбедила је држава, преко своја два министарства, док је остатак пара издвојен из скромне локалне касе. Култивисањем земљишта, и изградњом трим стазе добићемо једну врсту еко парка у строгом центру Златара” , истиче Бранко Бјелић, заменик председника општине Нова Варош.

Бранко Бјелић заменик председника општине Нова Варош, фото: ПП Медиа

У току је измена плана генералне регулације за туристичку зону Златар, што ће омогућити изградњу нових садржаја.

„Посебан акценат ставићемо на уређење јавних површина, потом на изградњу нових паркинг места, као и за обезбеђивање паркинг места за квадове и друга теренска возила”, наглашава Бјелић.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos zlatar staze pesaci mobilijar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.027 посета
Тренутно на сајту: 403 посетилац(a)