Раде рашљар проналази воду и на тридесетом метру испод земље 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Раде рашљар проналази воду и на тридесетом метру испод земље
Trenutno na sajtu: 719       |       Podeli:
03.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Када Чачани одлуче да копају бунаре, они одмах зову Рада Ђуракића. Он је рашљар који тачно зна где се крију подземне воде,
Бакарне жице и дрвене гранчице у његовим рукама су спас за домаћине који одлуче да копају бунар, фото: РИНА

а до сада је, како каже, помогао многима. Његов алат су дрвене гранчице, бакарне жице или трослојни кабл, али и лична енергија коју како каже, поседује само десет одсто људи на свету уз помоћ које може дубоко испод земље да пронађе воду.

„Људи ме зову из свих делова Србије, највише кад треба да приступе грађевиснким радовима и онда би желели да провере да ли се у том предвиђеном кругу налазе подземне воде. Принцип на ком посао рашљара функционише је прост, али не може свако да га примени. Узму се у руке, на пример, гранчице такозване рашље, држе се усправно и иде се по тлу, кад се рашље спусте на доле то значи да на том месту испод се налази вода. Кад се корсите бакарне жице оне морају да се споје ако има подземних вода“, рекао је Раде за РИНУ.

За преко хиљаду бунара широм Србије, Раде је тачно знао где треба копати. Проналазио је воду и на тридесетом метру испод земље, а све је почело пре тридесетак година када је открио воду у свом дворишу и ту ископао бунар дубине седам метар, који је и данас пун и у функцији.

„Ја сам осетио да имам неку енергију коју не могу објаснити за неутралисање тих подземних вода и проналажење бунара. Када тражим воду, и да дотакнем некога у мојој близини, пренео би и њему ту енергију. Људи ми нису веровали, па су и сами покшавали мислећи да уз помоћ рашљи могу пронаћи извор, али није било шансе да се спусте иако се после показало да ту има подземних вода. Овај механизам неће код сваког да делује, тако да је рашљара у Србији све мање" рекао је Ђуракић.

Фенг шуи мајстор

Али, да рашљар не проналази само идеална места за бунаре, показује и чињеница да га све више људи зове да им одреди распоред у собама, јер се верује да подземне воде могу да донесу негативну енергију, а Раде уме да је каналише стога се може рећи и да је фенг шуи мајстор.

„Водили су ме на пети спрат где дете није могло да спава, имало проблем са несаницом, рекао сам има да помере кревет или да поставе асуру, и где нема подземних вода то ће помоћи да неутралише негативну енергију, и боље ће спавати", закључио је Раде.

Aко немате времена да зовете рашљара, Раде открива како посматрајући природу можете да откријете да ли у близини има подземних вода или не.

Погледајте близину вегетације која се налази на том подручју, ако се у ту налазе засади купине, птичја трешња и влажне брезе, могуће је да ту буде и воде. Снажна, здрава и добро развијена бреза на указује на довољан садржај влаге у слојевима тла у радијусу од 5-7 метара од стабла.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rade rasljar rina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.068.830 посета
Тренутно на сајту: 720 посетилац(a)