Помоћ Војске Србије у обезбеђењу воде на Пештерској висоравни 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Помоћ Војске Србије у обезбеђењу воде на Пештерској висоравни
Trenutno na sajtu: 713       |       Podeli:
26.07.2022 | 0 коментар(а)



Сјеница - На молбу председника општине Сјеница, припадници Војске Србије су од суботе ангажовани на обезбеђењу

пијаће воде за потребе мештана села на Пештерској висоравни.

У ову сврху Војска Србије је ангажовала три ауто-цистерне, укупног капацитета од 13.000 литара воде, стварајући тако услове за сигурно снабдевање локалног становништва и напајање стоке којој је због суше претило угинуће.

Фото: Министарство одбране

Током викенда припадници Војске Србије су допремали воду и допуњавали бунаре и цистерне у селима Биоц, Буђево, Долићи, Карајукића Бунари, Остра и Расно, а на терену ће остати док год за тим буде било потребе.

Претходно је, ради стварања услова за напајање стоке у селима на Пештерској висоравни, Војска Србије ангажовала инжињеријску радну групу која је, у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње, овог месеца вршила радове на ископавању нових и уређењу и чишћењу постојећих појила за стоку.

Војска Србије је тако и овога пута показала да је увек спремна да пружи помоћ грађанима када је то неопходно, а у овом крају је више пута помагала изградњом путева и водовода, рашчишћавањем снежних наноса, водоснабдевањем и пружањем здравствене заштите мештанима најудаљенијих села.

 

 

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.061.037 посета
Тренутно на сајту: 716 посетилац(a)