Став Сабора да се Вучић јуначки бори 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Став Сабора да се Вучић јуначки бори
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
14.05.2019 | 0 коментар(а)



Председник Вучић се јуначки бори за Србију, Косово и Метохију и све што је везано за српско име, рекао је патријарх СПЦ Иринеј.

„То није само мој лични став, већ и став Сабора наше цркве", истакао је патријарх после седнице редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, на којој је с владикама разговарао председник Александар Вучић.

Патријарх је такође рекао да је у разговору констатовано да је стање на КиМ врло тешко и да је веома неизвесно како ће се пронаћи решење за питање Косова и Метохије.
Наша љубав према КиМ је велика, истакао је патријарх, али је ситуација налик на пословицу која каже: "Желим ти ћерко да те царев син узме, али други играју око куће...".

„Борићемо се и нећемо посустати у одбрани Косова. Колико ћемо успети? Надамо се у Бога и историју и помоћ пријатеља да ћемо нешто успети. Колико - остаје да видимо, зависно од ситуације у свету и оних који подржавају нас и другу страну", рекао је патријарх новинарима.

Битно је, каже, да имамо разумевање и оно што видимо то је да се наш председник јуначки бори и за Србију и за КиМ и за све оно што је везано за српско име.

„Не сумњамо у његове добре намере и труд који видимо", нагласио је патријарх.

Истакао је да се диви енергији Вучића и да наш председник води јако тешке разговаре.

„Дивим се и молим се Богу да му да снаге и мудрости да обави улогу председника државе на најбољи и најкориснији начин", рекао је Иринеј и на питање да ли је то његов став, прецизирао да је то и његов и став Сабора СПЦ.

„Два и по сата смо разговарали са нашим драгим председником о проблему нашег народа и цркве", рекао је патријарх.

Највише пажње смо посветили смо, истиче патријарх, разговорима око КиМ и констатовали да је стање врло тешко на КиМ и да је, с обзиром на прилике, неизвесно врло како ће се наћи решење за питање КиМ.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.388.349 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)