Почела експропријација земљишта за Моравски коридор 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Почела експропријација земљишта за Моравски коридор
Trenutno na sajtu: 378       |       Podeli:
23.04.2019 | 0 коментар(а)



Изградњом ауто-пута од Појата до Прељине, повезаће се Коридори 10 и 11 - што је од непроцењивог значаја за око пола милиона

људи који живе крај Морава, пет хиљада компанија и двадесет хиљада предузетника. Пројекат се приводи крају, а грађевинска дозвола за ову саобраћајницу биће издата у наредна два месеца. У току је поступак експропријације земљишта.
Траса будућег Моравског коридора, укупне дужине 110 километара, води од Појата, преко Крушевца и Краљева до Прељине, односно Чачка. Гради ће се у три фазе.
"Прва деоница биће дуга 27,8 километара, од петље Појате до петље Крушевац запад", објашњава Александар Сенић, директор Сектора за управљање изградњом, "Коридори Србије". "У оквиру те деонице, наша процена је да ће бити неопходно донети око 2.100 решења о експропријацији."

Пореска управа је, конкретно за град Крушевац, дала процену да је вредност пољопривредног земљишта 200 динара по квадратном метру, али ће бити посебно третирани сви стални засади, воћњаци и сви објекти ће бити предмет експропријације.

"Мислим да је то у реду", каже Радомир Милетић из Бивоља, "нисмо се ни погађали, то је сада солидно, релативна је ствар вредности у садашњем времену, мислим да је у реду."

"Дао сам по овој цени коју су рекли, 200 динара по метру квадратном, премда је то мало али немам где", истиче Вукоман Живковић из Бивоља. "Мени је тако парцела по дужини и морао сам да дам. Изградња ауто-пута важна је за све грађане."

До сада је потписано тридесет уговора и решења о поравнању са мештанима две катастарске општине.

"Овај ауто-пут је изузетно битан за град Крушевац у привредном и у развојном смислу", каже Јасмина Палуровић, градоначелница Крушевца. "Изузетно је битан за грађане Крушевца јер смо били некако по страни што се тиче те путне инфраструктуре. Данас и ових дана завршићемо сву папирологију и оно што је потребно да би се експропријација земљишта урадила за будућу трасу ауто-пута."

Укупна процењена вредност Моравског коридора је 800 милиона евра, а прва фаза требало би да се заврши за две године.

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.278.462 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)