Вучић: Избори у марту или априлу, очекујем још убедљивију победу СНС 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вучић: Избори у марту или априлу, очекујем још убедљивију победу СНС
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
28.10.2019 | 0 коментар(а)



Српска напредна странка прославила је вечерас у новосадском СПЕНС-у 11. рођендан.
Фото: ГЗС

У великој сали тог спортског и пословног центра окупило се више од шест хиљада људи, а бар још толико њих остало је изван дворане.


Наиме, хиљаде чланова владајуће странке стигло је у Нови Сад на прославу рођендана партије из свих крајева Србије. Њих је у главни град Војводине довезло више од стотину аутобуса који су били паркирани око тог центра, као и тржног центра „Променада“ и у неколико новосадских булевара.

Председник СНС Александар Вучић у получасовном обраћању одао је признање „напредњацима“ рекавши да су за неколико година успели да преобразе Србију и зауставе њену пропаст.

Он је најавио да ће у новмебру бити усвојен Национални инвестициони план за наредне четири године „тежак“ чак 10 милијарди евра који ће омогућити даљи економски напредак Србије.


Посебно је апострофирао младе рекавши да ће од тог „колача“ 500 милиона евра бити усмерено за изградњу станова за младе брачне парове како би се обезбедили услови за рађање више деце и зауставио одлазак младих у свет. Он је казао да ће идућег месеца на страначкој скупштини више младих бити укључено у органе СНС, као и да ће за предстојеће изборе на листма бити више младих. СНС је, подсетио је Вучић, организовала Академију младих лидера у којој се едуковало 300 младих кадрова те странке.

На прослави 11 година СНС хор Српског народног позоришта извео је химну Боже правде, Бане Крстић и Гарави сокак отпевали су песму „Биће боље ако будеш ту“, а Аца Лукас је на крају програма отпевао песму „Ово је Србија“.

Прва три реда у публици заузели су тзв. обични чланови, а страначки функционер и министри заузели су седишта тек од четвртог реда.


Важно је да се не опуштамо

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је вечерас да ће у марту или априлу следеће године бити одржани избори и да је време да та странка победи још убедљивије и тако покаже да „Србија има снаге и вере у сопствену будућност“.

„Важно је да се не опуштамо и на сваком месту покажемо да је интерес народа изнад свега“, рекао је Вучић испред Спортско-пословног центра „Војводина“ у Новом Саду окупљенима који нису успели да уђу у препуну халу на скуп поводом 11 година од оснивања те странке.

Он је активистима СНС рекао да треба да разговарају са људима, да се боре за њих, а не за себе и своје интересе те да из својих редова треба да склоне оне који ће да се боре за себе, а не за народ.

Вучић је окупљенима захвалио што су подржали најтеже реформе и што су увек били „уз своју земљу“ и „уз свој народ“, а додао је да им је најважнији задатак да помогну младима и да омогуће да остану у земљи.

Вучић је после говора испред СПЕНС-а ушао у халу, а скуп је почео интонирањем химне „Боже правде.

 

 Вучићев лапсус: Ми у Српској pадикалној…


Вучић је вечерас направио лапсус и уместо садашње споменуо бившу партију у којој је био високи функционер – Српску радикалну странку.

„Мени је најважније да сви људи разумеју, да ви који сте у Српској радикалној …“, рекао је Вучић, затим застао насмејао се и казао: „Шта ћете од прошлости се не може побећи“.

Потом је рекао да је боље да он сам на свој рачун прави штосеве због ласпуса него неко други.

Вучић је потом наставио говор у ком је од чланова СНС тражио да што више разговарају са обичним људима и сазнају шта их мучи, истичући да је то нешто по чему су се увек разликовали од других странака.

На страначким изборима у новембру велике промене
Александар Вучић најавио је поново велике промене у странци на предстојећим страначким изборима у новембру истакавши да из својих редова морају да избаце оне који су се борили само за личне интересе.

Он је окупљенима у Спортско-пословном центру „Војводина“ у Новом Саду на скупу поводом 11 година од оснивања странке, рекао да треба да буду свесни постигнутих резултата, али и да наставе да се боре за напредак земље још јаче.

Вучић је казао да су претходних година стварали странку која жели више и боље и која из сваког пораза и минималног и неважног извуче поуку и бори се даље да подбедјује.

„Победа је да радите више, да се борите више, да верујете у своје снове… Лествицу дижите на шест метара, да највише снове сањамо и да те снове остварујемо“, рекао је Вучић.

Он је рекао да они који се баве политиком нису ту због себе и својих најближих него народа.

„Немаш право да се жалиш него да видиш како је нашем народу, сиротињи и можемо ли још више да урадимо за њих, а можемо и морамо и урадићемо још много“, истакао је Вучић.

На скупу су говорили полазници академије младих лидера СНС Рајко Капелан и Ана Белоица, а обратио се и Милан Ковачевић са Косова и Метохије.

Ковачевић који је био обучен у народну ношњу и имао шајкачу на глави рекао је да је дошао да захвали Вучићу на свему што је урадио за народ на Косову и Србију.

На почетку скупа је интонирана хима „Боже правде“, наступала је и група „Гарави сокак“, а скуп је завршен песмом „Ово је Србија“ коју је извео певач Аца Лукас.

Борићу се за Косово и сваког Србина али не треба мислити да су ствари лаке
Александар Вучић изјавио је вечерас да ће се борити за Косово и Метохију и сваког Србина, али да „не треба мислити да су ствари лаке и да ће моћи да се остварују решења која су некада замишљали“.

Он је у Новом Саду на страначком скупу поводом 11 година од оснивања странке рекао да су успели да врате у жижу косовско питање, да су Србе одржали на Косову и да успевају да помажу народу.

„Све смо то успели, али наш народ никада до краја није желео да чује шта је стварно истина“, рекао је Вучић и додао да народ на крају ипак увек презре оне који лажу и додворавају се.

„Највећа слобода када људима казеш и оно што иначе не желе да чују, е то је била моја обвеза. Преузео сам је на себе у претходном периоду и погледајте само колико смо тога урадили“, рекао је Вучић напомињући повећање просечне плате и изградњу путева и отварање радних места.

ГЗС / Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


izbori mart april srbija vucic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.238.995 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)