Брнабић: Влада РС је уз грађане, надокнадићемо штету 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Брнабић: Влада РС је уз грађане, надокнадићемо штету
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
24.06.2020 | 0 коментар(а)



Косјерић - Најтежа ситуација у Косјерићу је у самом центру општине где су поплављени стамбени, трговински, угоститељски објекти,



као и дечији вртић, а вода је однела и скеле на мосту који је у реконструкцији. Косјерић је посетила и председница Владе РС, Ана Брнабић.

„Мост се ради јер су га претходних година урушиле поплаве, кад се заврши биће безбедбнији за све грађане. Тешко је кад имате овакве екстремне падавине, не можемо да предупредимо све последице", изјавила је Брнабић.
Према њеним речима поплава и изливање реке Скрапеж могло је бити избегнуто и да је главни кривац - људски фактор.

„Држава је најавила екстремне падавине и опасност од поплава, издата је експлицитна наредба да се са моста који се ради уклоне скеле. То није учињено. Направљена је брана и све је поплављено. Извођач радова игнорисао је нашу наредбу, због тога мора да сноси одговорност. Ово у Косјерићу није морало да се деси, могло је да буде избегнуто, али због бахатости појединца имамо огромне штете", изјавила је за РИНУ Брнабић.

Она је нагласила да ће држава исплатити штету сваком грађанину појединачно.

„Локална самоуправа треба да направи детаљан извештај, штета ће бити надокнађена по хитном и брзом поступку. Свима смо исплатили штету, тако ће бити и овај пут", истакла је премијерка.

Она је истакла да је у санацију и одбрану од поплава држава уложила велики новац и да ће тако бити и у наредном периоду, све док опасност од поплава не буде била сведена на минимум.

„Данас је много боља ситуација него што је била 2014 године, али има још много да се ради. Оно што је нама најважније јесте да водимо рачуна о свим грађанима и Влада РС је ту уз њих. На терену смо, ту смо за њих и у сарадњи са локалним самоуправама потрудићемо се да максимално брзо се процени штета и да се она покрије. Пре свега домаћинствима, на усевима и после тога на свему осталом. Важно је да штета буде брзо процењена, надомешћена, а грађани безбедни", истакла је премијерка.

Услед обилних падавина и изливања реке Скрапеж, на читавој територији општине Косјерић проглашено је ванредно стање.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


brnabic poplave obilazak steta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.483.872 посета
Тренутно на сајту: 341 посетилац(a)