„Дани Данила Лазовића” у граду на Лиму 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
„Дани Данила Лазовића” у граду на Лиму
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
24.09.2021 | 0 коментар(а)



Прибој - Другог дана фестивала „Дани Данила Лазовића“ публика је, испред Завичајног музеја,
Фото: ГЗС

уживала  у „Љубавном времеплову“, кабареу у коме учествују Весна Станковић, глумица Југословенског драмског позоришта и Владимир Прерадовић Лорд, композитор и певач. „Велика ми је част што сам део ове значајне, могу рећи, републичке манифестације. Сваки пут када се роди нови фестива, то је велико славље, не само позоришно, већ и уметничко славље, а још је већи подухват када у овако тешким временима нека манифестације успе и да опстане“, рекла је Весна Станковић, додавши да публика може уживати у најлепшим љубавним причама српских великана.

Владимир Прерадовић Лорд, композитор и певач, казао је да су приче, заступљене у „Љубавном времеплову“, готово филмске, а заправо су истините. Рекао је и да сваки град чине људи, те да су га овде дочекали феноменални људи и да му је први утисак сјајан.

 Програм је настављен у Дому културе „Пиво Караматијевић“ представом „Као да сам те сањао“, у којој играју Владан и Кристина Савић.

„Први пут сам на далеко познатом и цењеном фестивалу „Дани Данила Лазовића“, као и у Прибоју. Публици се представљамо поетско-музичким програмом у коме говоримо стихове најбољих српских, али и светских песника, по нашем мишљењу, али у форми монолога. Све је проткано и певањем стихова, које су написали велики песници“, рекао је Владан Савић, глумац Позоришта на Теразијама.

Фестивал „Дани Данила Лазовића“ траје до 25. септембра и посвећен је очувању сећања на лик и дело барда нашег глумишта Данила Лазовића и говорењу поезије. Сваке године студенти из наше земље и региона такмиче се у казивању поезије. Ове године такмичиће се студенти са свих једанаест академија драмских уметности из региона (Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније).

Победник осваја награду „Повеља Данило Лазовић“ и новчани део награде. Овогодишњи стручни жири чине: проф.др Радован Кнежевић, председник стручног жирија, Светлана Дрињаковић, продуцент, филмски и телевизијски редитељ, Мина Лазаревић, глумица, Андрија Милошевић, глумац и Ангелина Лукић, глумица и организатор смотре „Песниче народа мог“.

Током трајања Фестивала публика ће бити у прилици да ужива у позоришним представама, перформансима, музичким програмима и завршној, такмичарској, вечери на којој ће гост глумац Фестивала бити Андрија Милошевић, музички гост Мина Лазаревић, док ће домаћин овогодишњег Фестивала бити глумац Андрија Кузмановић.

 ПРОГРАМ 8. ФЕСТИВАЛА „ДАНИ ДАНИЛА ЛАЗОВИЋА“

Петак 24. септембар

19.00 часова Завичајни музеј Прибој

Промоција књиге и филма „Победа себе“, песника Марка Милошевића

20.30 часова Дом културе „Пиво Караматијевић“  Прибој

Представа „Помахнитали“, Ауторски пројекат глумаца Татјане Кецман и Милоша Ђорђевића

 

Субота 25. септембар

19.00 часова Дом културе „Пиво Караматијевић“  Прибој

Концерт гудачког квартета „Камелеон“  испред Дома културе Прибој

20.00 часова Дом културе „Пиво Караматијевић“  Прибој

Такмичарско вече (надметање студената у говорењу поезије, гост глумац Андрија Милошевић, музички гост Мина Лазаревић, водитељ програма Андрија Кузмановић).

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dani danila lazovica priboj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.280 посета
Тренутно на сајту: 372 посетилац(a)