Кајл Скот: Вучић је важна фигура у региону, подсећа ме на Исака Рабина 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Кајл Скот: Вучић је важна фигура у региону, подсећа ме на Исака Рабина
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
16.09.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац, Прањани – Амбасадор Сједињених америчких држава у Србији Кајл Скот данас је

у Прањанима положио венац на Галовића пољу у знак сећања на Мисију Халијард и том приликом дао је екслузивни интервју за Глас западне Србије.

 

ГЗС: После онога што су Срби учинили за америчку војску у Другом светском рату, можете ли да разумете како су се осећали 1999. године?

Ја све могу да разумем, у периоду деведесетих свима је тешко било, поготову период бомбардовања. Верујем да је тај период Србима био вемома тежак, али се мора разумети зашто је до тога дошло. За сваку цивилну жртву нама је жао. Али тиме је постигнут крај рата на овим просторима. Нама је сад циљ и заједнички изазов да изградимо нове односе и нови регион.

 

ГЗС: Ситуација се у многоме поправља, имате и добру сарадњу са председником државе Александром Вучићем?

Наши односи су у успону. Као што је и заједнички пројекат између Охајо националне војске и војске Србије, који је председник општине Горњи Милановац данас поменуо. Еконосмки односи, као и војни су у успону све у циљу мира у овом региону. Америчка предузећа су присутна, више од 17.000 људи из Србије ради за њих и имају боље послове и плате. Надам се да ће доћи више америчких инвеститора, али исто тако сматрам да и Србија има шта да допринесе свету.

 

ГЗС: Рекло би се да имате одличне дипломатске односе са Србијом поготову са председником државе Александром Вучићем. Може ли се рећи да сарадња две државе иде узлазном линијом?

Председник Александар Вучић је веома важна фигура не само у Србији већ у целом региону и поносан сам на наше добре односе. Човек који хоће стабилност и мир, али пред ким су и велики изазови. Драго ми је да дијалог са Косовом и Метохијом иде напред, јер нормализација односа је кључна за цели регион.

 

ГЗС: Али управо због тога председник државе добија низ критика поготову од опозиције која му ставља на терет да се ради о издаји националних интереса?

Он ће сигурно добити од опозиције критике али и од чланова његове партије. Правити корак за мир је увек тежак. Ја сам неколико година радио у Израелу, и Исак Рабин који је потписао мировни споразум са Јасером Арафатом, је рекао да не прави човек мир са пријатељем него са непријатељем и да је то најтеже али и најважније.

Глас западне Србије

Интервју са америчким амбасадором Калј Скотом урадио је Гвозден Николић, фото: Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.855.632 посета
Тренутно на сајту: 379 посетилац(a)