Ученици из Лучана дочекани као специјални гости Библиотеке града Београда 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ученици из Лучана дочекани као специјални гости Библиотеке града Београда
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
24.04.2019 | 0 коментар(а)



Београд - Свечаност на којој је обележен 4. рођендан акције „Негујмо српски језик“ одржана је данас у Библиотеци града Београда.

На свечаности су говорили министар културе и информисања Владан Вукосављевић, директорка библиотеке града Јасмина Нинков и хуманитарни радник Арно Гујон, а специјални гости Библиотеке града Београда били су ученици Основне школе „Милан Благојевић“ из Лучана који су уз наставницу српског језика Монику Ружић носиоци пројекта „Сачувајмо ћирилицу“.
Акција „Hегујмо српски језик“ која се бави неговањем и заштитом српског језика, писма, опште језичке културе и писмености у Београду, започета је 2015. године уз учешће Секретаријата за културу, Филолошког факултета Универзитета у Београду и Библиотека града Београда.

Носиоци пројекта Сачувајмо ћирилицу дочекани у Библиотеци града Београда, Фото: Радио Д, Лучани

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изразио је посебно задовољство јер су у Библиотеци града Берограда ђаци Основне школе „Милан Благојевић“ из Лучана.
„Баш ти ђаци су започели акцију „Сачувајмо ћирилицу“. Били смо тамо и уз ђаке видели изразито агилан колектив и наставницу српског језика. Такав ангажман јесте остварење циљева акције „Негујмо српски језик“, казао је Вукосављевић.
 Јасмина Нинков је такође поздравила госте из Лучана и казала да је посебно срећна јер акција „Негујмо српски језик“ добија корене широм Србије.
„Радује ме што је много деце укључено у акцију. Поносно сам на рад са децом и комплетна библиотечка заједница Србије се укључила у целу акцију. Ова акција није уобичајна у оквиру језичких кампања и потрудићу се да на светским скуповима представим ову јединствену акцију“ казала је Нинков.


 Ученици ОШ Милан Благојевић  заједно са наставницом Моником Ружић осветлали образ Лучанима, Фото: Радио Д

На свечаности су говорили и представници ОШ"Милан Благојевић из Лучана, наставник српског језика Моника Ружић, ученици Данило Раонић, Магдалена Савић и Ђурђина Матијашевић, директорка школе Радојка Ђорђевић, као и писац Милан Ружић који је подржао акцију. Они су овом приликом добили многобројне похвале и позиве за сарадњу.

Радио Д Лучани / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ucenici os Monika Sacuvajmo cirilicu Ruzic OS Milan Blagojevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.896.952 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)