Чачак има и хор предузетника: Привредници певају рок, поп и панк 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чачак има и хор предузетника: Привредници певају рок, поп и панк
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
15.03.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Политичари и Влада могу да се опусте, привредници су почели да певају, шали се чачански предузетник Бобан Спасовић,

један од чланова Хора привредника из овог града.

Форум привредника Чачка прва је пословна асоцијација у Србији која је основала свој хор. Хор предузетника "Хорум" већ има тридесетак чланова, вежбају два пута недељно, а ангажовали су професионалног хоровођу.

У овом необичном певачком друштву певају људи који запошљавају више од 600 радника у Чачку и околини. Према речима Адама Зимоњића, једног од оснивача, хор је почео са радом без посебне селекције.

- Жеља нам је била да бриге око преживљавања у послу током последњих двадесетак година пребродимо певајући. Зато смо решили да две вечери у недељи проведемо дружећи се уз песму. Овде су дошли људи који воле песму, а помало знају да певају. Позивамо све заинтересоване да нам се прикључе јер атмосфера је заиста позитивна - наводи Зимоњић.

Чачански привредници кажу да је циљ оснивања Хора међусобно дружење, забава и опуштање након свакодневних стресних ситуација, без амбиција за високим уметничким дометима.

- Репертоар смо дефинисали у три сегмента: мелодије у маниру рок, поп, панк и сличих нумера, квалитетне народне песме Србије и Балкана и пробране ведре и шаљиве песме. Тренутно нас има тридесетак, а циљ нам је да стигнемо до 50 чланова хора, да нас има за пун аутобус - у шали каже чачански предузетник Радисав Марјановић.

Очекивано, више од половине Хора предузетника чине жене. Бег од свакодневних обавеза у овом расположеном колективу пронашла је и научна сарадница Института за воћарство Светлана Пауновић.

- Ово може да буде позив и другим људима који траже одређени вентил и други тас на животној ваги да постигну хармонију на различитим пољима. Све коцкице у том мозаику дају неку унутрашњу хармонију и срећу. Мени је певање у овом хору управо то донело - каже Пауновић.

Како би се избегла импровизација, ангажован је врсни хоровођа Славољуб - Цига Николић, пензионисани директор Музичке школе у Чачку, који се са великом преданошћу посветио новом послу. Наглашава да је рад са хором веома озбиљан посао и за певаче и за хоровођу.

- Већина ових људи није никада певала у хору, али верујем да ћемо и поред тога, за неколико месеци, звучати сасвим добро. Олакшавајућа је чињеница да се ради о озбиљним људима који су навикли да посао обављају како треба. Осећам њихову енергију, жељу и безмало њихову заљубљеност у то што раде - задовољан је Николић.

Бобан Спасовић, власник познате фирме "Цини", тенор је у "Хоруму". Каже да чланови Хора немају превисоке амбиције у хорском певању, већ да све ово раде "за своју душу".

- Сви ови људи су љубитељи песме и то нас је ујединило. Свако од нас има своје проблеме на послу, решава их како може, али ово је животна филозофија коју свако у себи носи. Певаш да ти буде лепо. Проблеме остављамо по страни у ових сат-два колико траје проба - истиче Спасовић.

Отворени за све од 18 до 98 година

Привредници кажу да су врата "Хорума" отворена за све који желе да му приступе, почев од регистрованих пољопривредних домаћинстава, власника тезги на пијаци, па до великих компанија. Услов је само да буду старији од 18, а млађи од 98 година.

Извор: Блиц, Владимир Никитовић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.281.882 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)