Успоном на Каблар биће обележан Дан пешачења у Чачку 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Успоном на Каблар биће обележан Дан пешачења у Чачку
Trenutno na sajtu: 253       |       Podeli:
06.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Планинско друштво „Каблар” у суботу 15. септембра, организује акцију Успон на врх Каблара, поводом 23. Велике планинске трке.

Тога дана обележава се и Дан пешачења у Србији.

На овај дан пре двадесет три године, по први пут организована је Велика планинска трка, успон на врх Каблара. Очекује се учешће планинара из Чачка и околних градова као и суграђана и истинских љубитеља природе.

Према плану скуп испред железничке станице је у Чачку од 06.30 – 06.45 (за госте који не долазе сопственим превозом до Овчар Бање). У 06.50 полазак возом и долазак око 07.15 на станицу у Овчар Бањи. Пешачење до планинарског дома ПД “Каблар” у дужини од око 2,5 км. Долазак у дом око 08.00, окупљање учесника, поздравна реч. Око 08.30 полазак на пешачење стазом бр. 3 (стаза “Каблар”). Стаза све време води кроз шуму и након пређених 5,5 км и савладаних 600 метара успона, око 11.00, излази се на врх Каблара (885м). Задржавање и одмор на врху и видиковцу око 45 минута. Око 12.00 повратак стазом бр. 4 (стаза “Грабова коса”) којом се преко Шаника, Мечковог брда, поред манастира Илиње и Благовештење око 14.30 силази у Овчар Бању. Овај део стазе је дужине око 6км. По доласку на циљ предвиђен је ручак за учеснике (кувани пасуљ И салата) по цени од 200.00 динара, у просторијама издвојеног одељења Основне школе “Ратко Митровић”.

Повратак у Чачак око 16.00 аутобуским превозом у организацији домаћина по цени од 100.00 динара. Учесници који желе, у повратку могу сачекати воз за Чачак који кроз Бању пролази око 17.25.
Учесницима се препоручује ранији долазак на станицу како би благовремено купили возну карту.
У зависности од временских прилика организатор задржава право измене плана (трасе стазе и сатнице).

Поглед за Каблара на меандре Западне Мораве, фото: ГЗС

Потребна опрема: одећа прилагођена временским приликама, обућа погодна за пешачење, ранац, заштита од кише (сунца), довољна количина воде (око 2 лит.), храна до ручка (сендвич и сл.).

На стази ће бити присутни волонтери Црвеног крста и чланови ПД “Каблар” Чачак.
Пријаве обавити најкасније до уторка 11.09.2018. године на редовном састанку друштва (улица Браће Глишића 6 у 19.00 часова), путем телефона или мејлом, који су наведени на крају плана.

Важно обавештење за све учеснике је да на акцију полазе добровољно, на сопствену одговорност, како у погледу личне безбедности тако и у погледу материјалне и кривичне одговорности за своје поступке. Такође, учешће на акцији мора бити у складу са здравственим и физичким способностима сваког појединца. Организатор не одговара за евентуалне повреде изазване самовољом, здравственим проблемима, конзумирањем алкохола и сл. Вође организованих група планинара дужни су да воде рачуна о понашању чланова својих група.  Акција је замишљена као организована шетња на челу са водичем. Потребно да учесници поштују упутства организатора како не би дошло до лутања на стази  и других нежељених последица. Свако напуштање колоне и предвиђене стазе је на сопствени ризик и одговорност.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.794.900 посета
Тренутно на сајту: 254 посетилац(a)