Вук Јеремић формира странку у октобру 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Вук Јеремић формира странку у октобру
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
21.07.2017 | 0 коментар(а)



Никола Јовановић, програмски директор Центра за међународну сарадњу и одрживи развој

(ЦИРСД) и сарадник Вука Јеремића, најавио је формирање странке у октобру, која ни на једном нивоу неће сарађивати са владајућом странком. Оценио је да Србију очекује врућа јесен пуна штрајкова. Концепт јефитне радне снаге је концепт ове Владе, нагласио је он.

Србији је, каже, потребна једна политичка организација некорумпираних људи који су се доказали и у земљи и у свету и који желе добро својој земљи, јер ћемо овако ударити у зид и претворити се у афричку земљу. Додао је да се увелико ради на организацији те странке, која ће бити формирана у октобру. Сарадник Вука Јеремића каже да постоји неколико варијанти кад је име странке у питању и да ће оно бити одабрано у октобру, а да ће у септембру бити објављена листа оснивача.

"Желимо да покренемо развој у Србији, бићемо на политичком центру, навео је. Србији је преко потребна једна политичка организација која баштини и националне и грађанске вредности", додаје.

Осврћући се на београдске изборе, Јовановић каже да стварна опозиција, која жели промене, има прилику да победи у Београду. Констатује да је у главном граду на делу урбана хајдучија, да економска активност замире, да се не ради плански, да су булевари неосветљени, да постоји грађевинска мафија... Оценио је да грађани Београда живе све лошије.

Зато се залажу за једну широку, програмску коалицију, са што ширим бројем актера који су, како наглашава, права опозиција и који би начели систем који производи несрећу у Србији.

"Права опозиција, и ту не рачунам Чеду Јовановића, јер моје мишљење је да он ради у дослуху с режимом", додао је.

Волео бих да видим заједничку листу и заједничког кандидата, и да победимо режим у Београду што би била увертира за остатак земље, каже Јовановић.

Он наводи да се на београдским изборима не одлучује о уласку у НАТО, или промени Устава, већ о елементарним стварима око којих сви могу да се договоре. "И мислим да Београђани очекују то од људи у опозицији, мислим да имамо довољно времена да се договоримо око једне колоне, две или три дробе опозицију. Више колона нас слаби не само у рушењу власти, већ и у преговорима са онима који ће сигурно ићи сами", истиче Јовановић.

"Наша опција неће сарађивати са владајућом странком ни на једном нивоу, то је моје чврсто обећање", додао је. ша опција неће сарађивати са владајућом странком ни на једном нивоу, то је моје чврсто обећање", додао је.

 

Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.722.793 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)