Пријепољски Центар за социјални рад добио вредну донацију од немачке агенције ГИЗ 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Пријепољски Центар за социјални рад добио вредну донацију од немачке агенције ГИЗ
Trenutno na sajtu: 349       |       Podeli:
29.12.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Донација коју је ГИЗ определио за геронто домаћице, само је једна од активности немачке
Пријепољски центар за социјални рад добио вредну донацију, Фото: ГЗС

регионалне агенције, која већ дуже време помаже Центру за социјалну рад са дезинфескционим средствима и маскама за кориснике.
„Данашња донација је јако значајна, добили смо четири електрична бицикла, које ће моли наше геронто домаћице да користе, затим ту су кецеље, кломпе, телефони, апарати за мерење притиска и шећера, што ће нашим домаћицама јако значити приликом обиласка корисника. Ми тренутно имамо 94 корисника и 13 геронто домаћица. Надамо се да ће од идуће године општина расписивати тендер за овакве лоаклне услуге, које су и до сада биле квалитене",рекла је директорка Центра за социјални рад Рада Дивац.
Савка Аљевић ради као геронто домаћица у Бродареву, и има три корисника.„Радим као геронто домаћица већ 12 година и јако сам задовољна својим корисницима. Гајимо емпатије једни према другима, имамо присан однос као родитељи према својој деци. Има и тешких тренутака, али овај посао ми доноси велико задовољство", прича о свом искуству Савка Аљевић.

 

Самка Пурић већ 14 година ради овај посао, са великом љубављу и посвећеношћу.
„Овај посао доноси добро корисницима, али и мени, јер сам захваљујући њему школовала децу. Заиста смо сви блиски,као родбина. Све радим и ништа ми није тешко, од спрмања куће до припремања хране и набавке лекова. Мало је више посла од како је завладала епидемија, посебно што највише имам старих особа које негујем, али ништа ми тешко не пада", прича о свом искуству Самка.

„Свака сарадња и подршка нам је јако значајна, јер спадамо у ред неразвијених општина и ово није први пут да ГИЗ донира средства. Сада имамо донацију од преко 300 хиљада динара плус четири бицикла. Хвала велико немачкој развојној регионалној агенцији ГИЗ која је развила сарадњу са нашим центром за социјални рад и надамо се и даљој успешној сарадњи", рекао је председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepoljski centar za socijalni rad dobio vrednu donaciju od nemacke agencije GIZ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.382.183 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)